Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivša košarkaška zvijezda o sukobu Teletovića i Muse

asim-pars-i-damir-mulaomerovic

Košarkaška reprezentacija BiH sinoć je u Mejdanu poražena od Rusije 67:78, međutim meč su na kraju obilježile i nemile scene u kojima su glavni akteri bili Mirza Teletović i Džanan Musa.

Cijelokupnu sinoćnju situaciju prokomentarisao je i legendarni košarkaš Asim Pars, prenose Sportske.ba.

“Bit vrhunski košarkaš nije samo imat visinu i talenat! Vrhunski Košarkaš mora bit jak prvo psihički pa onda fizički. Sinoćnja utakmica me podsjetila na kafansku tuču pijanaca! Ne zna se ni ko pije, ni ko plaća!

Od kapitena Teletovića koji sa ovakvim igrama i autoriterom i ponašanjem samo sramoti dres koji nosi! Musa kao najmlađi treba prvo da poštuje godine starijih igrača i da nauči nešto. Njegovo ponašanje bahato za dječaka od 17 godina samo će ostavit mrlje na karijeru.

Ja lično ne volim takve neposlušne igrače koji su tempirana bomba nikad ne znaš šta može uradit. Sejo Bukva koji ga voda kao slijepca i kordinira sa njim treba da ga prepusti pravim trenerima i pedagozima ovo djete ako ovako nastavi nigdje neće završit, treneri prvo šta pitaju kad uzimaju igrača je li problematičan?!

musa-tele

Meni je najviše žao Jusufa Nurkića. Igrao sam godinama istu poziciju i znam šta je prevlast u reketu. Jusuf sa svojom snagom i pokretljivosti malo je dobivao lopti u reketu. Trenutno je najspremniji u ekipi. Šutiranje iz daleka i zaborav da imamo snagu pod košem i njega su dovele do pucanja. Ja da sam bio, svaku loptu bi mu spustio na niski post i da rješava situacije ispod koša.

Njegova prevlast pod košem otvorila bi poziciju za šut ostalim vanjskim igračima i bilo bi dosta lakše igrat. Šutiranje izvana i Jusufa je izrevoltiralo pa je i on izašao da šutira trojke.

Sve u svemu, košarkaški i nesvakidašnji debakl u svakom pogledu se brzo treba analizirati, kazniti pojedinci i nastaviti sa vrhunskim momcima”, napisao je Pars na Facebooku.