Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pogrešan sport

Bivša NBA zvijezda dobila je teške batine od youtubera

New Project (62)

U jednoj od predborbi za meč Mikea Tysona i Roya Jonesa Jr, Robinson se u novom sportu okušao protiv Jakea Paula, youtubera

Bivša NBA zvijezda Nate Robinson, trostruki pobjednik takmičenja u zakucavanjima, debitovao je u bokserskom ringu, ali nije se proslavio. Već u drugoj rundi doživio je težak nokaut.

U jednoj od predborbi za meč Mikea Tysona i Roya Jonesa Jr, Robinson se u novom sportu okušao protiv Jakea Paula, youtubera koji je za sobom već imao tri borbe protiv drugih internet zvijezda, od kojih jednu profesionalnu.

Za razliku od Paula, koji je u ta tri navrata pokazao da nije zalutao u boks, na Robinsonu se vidjelo da mu nije mjesto u ringu. Paul ga je dvaput rušio u prvoj rundi pa dvaput u drugoj, a mnogi vjeruju da je sudac trebao ranije prekinuti meč jer je Robinsonov pad na tlo zaista izgledao brutalno.

Društvene mreže ismijavale su 36-godišnjeg Robinsona, posebno njegovi bivši kolege iz NBA lige, koji su se žalili da će sad svi htjeti boksati s košarkašima. Branio ga je samo – njegov protivnik.

“Bio je bolji nego što sam očekivao, supersnažan je. Njegova košarkaška karijera bila je nevjerovatna, a treba imati velika muda za ući u ring, ne može to puno ljudi”, rekao je Paul koji se namjerava nastaviti baviti ozbiljnim boksom.

“Niko me nije doživljavao ozbiljno prije ovog meča, ali pokazao sam da moja bokserska karijera ide ulaznom putanjom. Hvala svima koji su uz mene”.