Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uhapšen

Bivši UFC-ov borac ubio svoju djevojku nakon što mu je priznala da ga je varala

New Project (4)

Policija je u sobi na krevetu zatekla golu djevojku prekrivenu plahtom, s višestrukim modricama i tragovima udaraca na licu i po drugim dijelovima tijela, bez znakova života

Bivši MMA borac s 10 nastupa u UFC-u Phil Baroni uhapšen je u Meksiku zbog ubistva svoje djevojke. Do tragedije je došlo nakon što se par posvađao u hotelskoj sobi, a njujorški borac bio je pod uticajem alkohola i droge, javlja Tribuna De La Bahia, a prenose svjetski mediji.

Prema originalnom izvještaju, Baroni je nasmrt pretukao svoju djevojku, inače Meksikanku, nakon što mu je rekla da ga je varala. Baroni ju je snažno bacio pod tuš, a ona je udarila glavom i preminula za nekoliko minuta.

Policija je u sobi na krevetu zatekla golu djevojku prekrivenu plahtom, s višestrukim modricama i tragovima udaraca na licu i po drugim dijelovima tijela, bez znakova života. Borac je uhapšen, a istraga je u toku.

Baronijeva borilačka karijera s prekidima je trajala od 2000. do 2019. godine, a već od druge borbe pristupio je UFC-u, ali ostao je bez ugovora nakon četiri uzastopna poraza. Zatim se borio pod okriljem PRIDE-a i Strikeforcea, a još se dvaput vraćao u UFC i oba puta izgubio.

Do kraja karijere borio se u mnogim promocijama, kao što su ONE, Dream i Bellator, a posljednji meč imao je u septembru 2019. kada je izgubio borbu za pojas u organizaciji Rebel FC. Karijeru je završio s omjerom 16-19, od čega 3-7 u UFC-u. U međuvremenu se bavio i hrvanjem i boksom bez rukavica, a radio je i kao komentator MMA borbi.