Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Više od 500 takmičara

Bjelopoljac organizovao veliki međunarodni turnir u karateu

IMG_8603

U organizaciji Karate kluba Bjelopoljac, u dvorani Univerzitetsko sportsko rekreativnog centra Midhad Hujdur Hujka u Mostaru nedavno je održano međunarodno karate takmičenje pod nazivom “1. Mostar Open”.

U organizaciji Karate kluba Bjelopoljac, u dvorani Univerzitetsko sportsko rekreativnog centra Midhad Hujdur Hujka u Mostaru nedavno je održano međunarodno karate takmičenje pod nazivom “1. Mostar Open”. Učestvovalo je 500 takmičara iz BiH, Hrvatske i Crne Gore. Turnir je otvorio predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić. On je tom prilikom čestitao organizatorima na dobroj organizaciji, trenerima na zalaganju u ovaj sport, a takmičarima zaželio puno uspjeha.

Također je svima koji su došli iz drugih zemalja zaželio ugodan boravak u Mostaru. Predsjedavajućem Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, ali i ministaru obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a Rašidu Hadžoviću organizator je dodijelio zahvalnice za nesebičan doprinos i zalaganje za ovaj sport. Prema riječima trenera karate kluba Bjelopoljac Adnana Zukića, ovo je prvo takmičenje međunarodnog karaktera za koje su se pripremali dva mjeseca.

Inače, Karate klub Bjelopoljac broji oko 60 članova, te su aktivni sudionici državnih i regionalnih takmičenja. S prošlogodišnjeg turnira u Sarajevu su donijeli pehar za najuspješniji klub.