Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U dvorani "Goran Čengić"

Bliži se Sport Fest u Sarajevu, ulaz slobodan

sport fest
Foto: Sport Fest

Cilj ovog događaja je omogućiti da sport bude dostupan svima, potaknuti učestvovanje u sportu i fizičkim aktivnostima, te podići svijest o mnogim prednostima tjelesnih aktivnosti za sve – djecu, roditelje, rekreativce i starije osobe

Četvrto izdanje festivala sporta “Sport Fest” zakazano za 22. i 23. septembar u dvorani “Goran Čengić” na Grbavici.

U sklopu ovogodišnjeg festivala sporta “Sport Fest” biće održan festival, sajam i peto izdanje konferencije “Forum sporta”.

U okviru festivalskog dijela programa biće predstavljeno 17 sportskih aktivnosti među kojima su škola sporta za najmlađe učesnike, sportovi atletika, stoni tenis, brazilska jiu jitsa, gimnastika, cheerleading, košarka, odbojka, taekwondo, karate, judo, te fitness programi couple fitness, body pump i body attack, zumba, crossfit. Posebno zanimljiv biće nogometni poligon na kojem će biti održan turnir 3×3 za kategorije 2009./10., 2011./12., 2013./14. i 2015./16., dok je subota rezervisana za seniore.

Sajamski program okupit će izlagače među kojima su organizacije, kompanije, klubovi i ustanove povezane sa sportom i sportskim aktivnostima, a peto izdanje konferencije “Forum sporta” i ove godine donosi nova sjajna predavanja i uvijek aktuelne teme.

Predavanja na ovogodišnjem Forumu sporta imat će Hajrudin Prolić, dugogodišnji novinar i PR košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine koji će govoriti na temu “Moderno sportsko novinarstvo”, dr. Remzija Šetić, klinički i sportski psiholog, koji već 20 godina radi sa sportašima iz različitih sportova sa temom “Mentalitet šampiona”, te Lamija Terzimehić, radijska voditeljica koja je svoju sportsku karijeru zamjenila novinarskom i koja ima iskustvo sa brojnim sportskim kolektivima i projektima sa temom “Elementi uspješne komunikacije u sportu”.

Osim predavanja na Forumu će biti održan i okrugli stol na temu “Povrede u sportu”, a istim će moderirati Slobodan Klačar sa Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, dok će učesnici biti dr. Hasan Tanović, dugogodišnji ljekar specijalista ortoped, te zvanični ljekar svih selekcija u Košarkaškom savezu BiH. Panelu će prisustvovati i dr. Remzija Šetić, kao i najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija.

Učešće na predavanjima i panelu u okviru Foruma sporta je besplatno, a prijave su obavezne putem maila sport@sportfest.ba.

Cilj ovog događaja je omogućiti da sport bude dostupan svima, potaknuti učestvovanje u sportu i fizičkim aktivnostima, te podići svijest o mnogim prednostima tjelesnih aktivnosti za sve – djecu, roditelje, rekreativce i starije osobe.

Koncept Sport Festa je takav da će određeni sportovi biti predstavljeni na centralnoj bini, dok će za ostale sportive biti postavljeni poligoni kojima će posjetioci moći pristupiti i isprobati. Ulaz za posjetioce je slobodan.

Organizator festivala je agencija ”Hardino” u saradnji sa Udruženjem za umjetnost kulturu i sport ”Spektar”.