Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sport Fest

Završen četvrti festival sporta “Sport Fest”, posjetioci uživali u prezentaciji 17 sportova

Sport Fest
FOTO: Sport Fest/Fena

Specijalni partner ovogodišnjeg događaja bio je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine

Četvrti festival sporta ”Sport Fest” održan u dvorani “Goran Čengić” na Grbavici uspješno je okončan. Brojni posjetioci mogli su uživati u prezentaciji 17 sportova, atletika, stoni tenis, brazilska jiu jitsa, gimnastika, cheerleading, hokej, košarka, odbojka, taekwondo, karate, judo, te fitness programi couple fitness, body pump i body attack, zumba i crossfit te škola sporta za najmlađe učesnike.

Sajamski program okupio je izlagače i sportske subjekte koji su se posjetiocima predstavili sa zanimljivim sadržajima iz raznog spektra. Među posjetiocima bio je veliki broj djece iz škola koji su posebno uživali u svim sadržajima.

Osim festivalskog i sajamskog dijela održana je i peta konferencija “Forum sporta”. Predavanja na ovogodišnjem Forumu sporta imali su Hajrudin Prolić, dugogodišnji novinar i PR košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine koji je govorio na temu “Moderno sportsko novinarstvo”, klinički i sportski psiholog Remzija Šetić sa temom “Mentalitet šampiona”, te Lamija Terzimehić, koja je govorila o temi “Elementi uspješne komunikacije u sportu”.

Osim predavanja na Forumu sporta održan je i okrugli stol na temu “Povrede u sportu”, kojim je moderirao Slobodan Klačar sa Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, a učesnici su bili zvanični ljekar svih selekcija u Košarkaškom savezu BiH Hasan Tanović, Remzija Šetić i najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija.

– Izuzetno smo zadovoljni rastom festivala sporta. Po prvi put “Sport Fest” je trajao dva dana, te je imao i najveću posjećenost. Cilj nam da i u narednim godinama napravimo još veći obim sa većim brojem aktivnostima. Sport igra važnu ulogu u životu svakog pojedinca, a upravo kroz festival želimo približiti sportske sadržaje svim uzrasnim kategorijama i aktivno uključiti što veći broj ljudi – istakao je Dino Šečić iz agencije Hardino koja je organizator festivala sporta “Sport Fest” zajedno sa Udruženjem za umjetnost kulturu i sport ”Spektar”.

Specijalni partner ovogodišnjeg događaja bio je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine.