Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Saul Canelo Alvarez

Bokserska zvijezda na sudu pokušava raskinuti ugovor od 365 miliona dolara

canelo (1)

Iako se u maju trebao boriti protiv Billyja Joea Saundersa, ta je borba otkazana zbog pandemije koronavirusa.

Bokserska zvijezda Saul Canelo Alvarez tužit će DAZN streaming platformu, Oscara De La Hoyu i Golden Boy Promotions. Canelo će ih tužiti zbog nepoštovanja ugovora koji je meksički bokser potpisao s DAZN-om prije dvije godine.

Najunosniji ugovor u istoriji sporta bio je potpisan na 11 Canelovih borbi vrijednih 365 miliona dolara. Meksikanac će sada tražiti 280 miliona dolara naknade i raskid ugovora kako bi s novim partnerima krenuo u organiziranje nadolazećih mečeva.

“Ja sam najbolji pound-for-pound bokser svijeta. Ne bojim se niti jednog protivnika u ringu i neću dopustiti da me neuspjesi partnera zaduženog za emitiranje mojih mečeva, kao i oni mog promotora, drže izvan ringa. Pokrenuo sam tužbu kako bih se vratio boksu i svojim fanovima dao ono što zaslužuju”, kazao je Canelo za The Athletic.

Iako se u maju trebao boriti protiv Billyja Joea Saundersa, ta je borba otkazana zbog pandemije koronavirusa. Prema ugovoru s DAZN-om, Canelo se svake godine mora boriti barem dva puta kako bi po borbi dobio zagarantiranih 35 miliona dolara, ali kako to ove godine neće biti ostvareno, DAZN je honorar Meksikancu htio umanjiti za pola.

Svjetski prvak na takav aranžman nije pristao i podnio je već spomenutu tužbu. Posljednji put se borio 2. novembra 2019. godine, kada je pobjedom protiv Sergeja Kovaljeva svojim pojasevima dodao onaj WBO prvaka.