Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bolt “za dlaku” pobijedio Gatlina u utrci na 100 metara

bolt77777

Spektakularna finalna utrka na 100 metara za muškarce na Svjetskom prvenstvu u Pekingu završena je pobjedom najbržeg čovjeka svijeta Useina Bolta, koji je pobijedio najljučeg rivala Amerikanca Justina Getlina, javlja Anadolu Agency (AA).

Getlin je pobjedom u jutrošnjem polufinalu sa vremenom 9,77 najavio da je odlučan u pohodu da porazi Bolta, koji je slavio u drugoj polufinalnoj utrci sa vremenom 9,96 i uz velike probleme na startu trke.

Međutim, Bolt je finalnu utrku istrčao u vremenu 9,79 i iza sebe za stoti dio sekunde ostavio Gatlina, te ostao neporažen na svjetskim prvenstvima i olimpijadama.

Srebro je pripalo Gatlinu, a Bromell i De Grasse su utrku završili sa podjednakim vremenom 9,92 za bronzanu medalju.

U današnjem finalu najatraktivnije atletske discipline je trčalo devet najboljih iz polufinala Justin Gatlin, Mike Rodgers, Tyson Gay, Usain Bolt, Andre De Grasse, Asafa Powell, Jimmy Vicaut, Trayvon Bromell i Bingtian SU. Svi su u polufinalu imali vrijeme ispod 10 sekundi, a finalna utrka nazvana je “okršajem titana”.

Mediji su ovaj dvoboj najavljivali i naslovima “dobro protiv zla” i “svjetlost protiv tame”. Bolt se cijelu karijeru bori protiv onih koji koriste doping, dok je Galtin ranije kažnjen s višegodišnjom zabranom nastupa zbog dopinga.

https://www.youtube.com/watch?v=0W-sFZ1WInY