Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

čeh porazio rakića

Borac iz Srbije vratio se u ring nakon dvije godine i nije dobro prošao. Teško je prebijen

Foto: Screenshot/Sportklub

Srbijanski MMA borac Aleksandar Rakić vratio se u UFC-ov kavez dvije godine nakon teške ozljede na jubilarnom eventu najjače svjetske organizacije UFC 300, ali povratak nije prošao slavodobitno.

Izgubio je od Čeha Jirija Prochazke tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Rakić je dobro otvorio povratnički meč i low-kickovima nanosio štetu protivniku, ali Čeh je pritiskao i nastojao ga izgurati na žicu.

Sredinom druge runde borci su ušli u otvorenu razmjenu udaraca, a Prochazki je sjelo nekoliko vezanih i Rakić je završio tlu, nakon čega ga je protivnik završio serijom udaraca u parteru, odnosno natjerao suca da prekine borbu.

Snimak borbe pogledajte na ovom LINKU

Nakon ovog poraza 32-godišnji srpski poluteškaš iz Austrije sad je na profesionalnom omjeru 14-4, a na 6-3 u UFC-u. Ovo mu je službeno drugi uzastopni poraz jer je prethodni meč protiv Jana Blachowicza u maju 2022. morao predati zbog teške ozljede koljena iz koje se tek sad vratio.

Prochazka je pobjedom popravio omjer na 30-4-1 i približio se novoj prilici za naslov u poluteškoj kategoriji, koji je držao 2022. nakon pobjede nad Gloverom Teixeirom. Morao ga se odreći zbog ozljede, a onda ga nije uspio vratiti protiv Alexa Pereire prošle jeseni. Ovo mu je bio prvi nastup nakon tog poraza.

ufc