Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

niko nije primijetio

Večeras završava sezona u NBA ligi: Utakmica Lakersa trajala 66 sekundi više

Foto: X

Grešku je primijetio tek korisnik društvene mreže X nakon utakmice, a NBA liga se zatim oglasila i priznala nepravilnost

Iako utakmice u NBA ligi traju više od 48 minuta samo u slučaju produžetaka, Memphis Grizzliesi i LA Lakersi u petak navečer igrali su 49 minuta i šest sekundi, a Lakersi su naposljetku tijesno slabili 123:120.

Ovih 66 sekundi viška misteriozno se stvorilo na semaforu krajem treće četvrtine, kada je trebalo resetirati sat za trajanje napada. Do kraja četvrtine ostalo je minutu i 14 sekundi, a sat je odjednom pomaknut na 2:20.

Niko nije primijetio i nastavilo se igrati, pa je treća četvrtina trajala ukupno 13 minuta i šest sekundi.

Grešku je primijetio tek korisnik društvene mreže X nakon utakmice, a NBA liga se zatim oglasila i priznala nepravilnost.

Ipak, greška nije utjecala na ishod, nego samo na rezultat, jer u dodatnom su vremenu obje ekipe postigle po dva poena, pa su Lakersi u posljednju četvrtinu ušli s 11 poena prednosti, baš kao što bi i da do pogreške nije došlo.

Sezona završava večeras

NBA sezona završava večeras, a Lakersi će je nastaviti u play-inu, ali još se ne zna s koje pozicije, odnosno hoće li za plasman u doigravanje trebati jednu ili dvije pobjede.

U zadnjoj utakmici sezone gostuju u New Orleansu i ako pobijede bit će osmi i igrati u play-inu baš protiv Pelicansa ili protiv Phoenix Sunsa, ako oni izgube na gostovanju u Minnesoti.

Ako Lakersi izgube, mogu pasti na deveto ili deseto mjesto u slučaju pobjeda Sacramenta nad Portlandom i Golden Statea nad Utah Jazzom. Memphis je odavno ostao bez šansi za doigravanje.