Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rukomet

Borac kaznio igrače i stručni štab zbog loših rezultata

rk borac
FOTO: rk borac

Borac se trenutno nalazi na drugom mjestu sa 22 boda koliko ima i trećeplasirana Gračanica

Rukometni klub Borac m:tel kaznio je stručni štab i igrače zbog loših rezultata ovog proljeća a sankcija je 20% niža plata za februar.

Rukometaši banjalučkog Borca su u derbiju posljednjeg kola poraženi od Izviđača u “Boriku” rezultatom 34:27, što je bio peti poraz u 17 odigranih utakmica.

Jedna pobjeda u posljednje četiri utakmice

U posljednje četiri utakmice Borac je slavio samo jednom, a ubilježio je dva poraza i remi, što ga je udaljilo od prvog mjesta kojeg drži upravo Izviđač.

Zbog toga su se iz rukovodstva “Crveno-plavih” odlučili da sankcionišu stručni štab i igrače.

“Upravni odbor Rukometnog kluba Borac m:tel, na održanoj hitnoj sjednici, donio je odluku da, prema klupskom pravilniku o nagradama i kaznama, sankcioniše igrače i stručni štab smanjenjem plate za februar mjesec u iznosu od 20 odsto.

Razlog ove odluke su neočekivano loši rezultati na početku proljećnog dijela sezone, zbog kojih smo se udaljili od borbe za šampionsku titulu u Premijer ligi BiH. Uprava kluba, koja je uz pomoć institucija i sponzora, od početka sezone, uložila velika sredstva, trud i obezbijedila najbolje uslove za trening i vrhunsku medicinsku njegu, sa pravom može konstatovati da su proljetni rezultati ispod svakog nivoa.

“Ovom mjerom podići nivo odgovornosti i odnosa prema klubu”

Članovi Uprave žele ovom mjerom podići nivo odgovornosti i odnosa prema klubu kompletnog sportskog sektora, kako bi se što prije vratili na pobjednički kolosijek i do kraja sezone ostvarili najbolje moguće rezultate”, navedeno je u saopćenju RK Borac m:tel.

Borac se trenutno nalazi na drugom mjestu sa 22 boda koliko ima i trećeplasirana Gračanica, dok je Izviđač prvi sa 28 osvojenih bodova. U narednom kolu Borac će gostovati Goraždu.