Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

španija

Real Madrid neće pustiti svoje igrače na Olimpijske igre

Carlo Ancelotti
Foto: Instagram
Carlo Ancelotti

Ovo pismo je vrlo loša vijest za Mbappea, koji je čelnicima Paris Saint-Germaina najavio odlazak, potpisat će za Real Madrid ovog ljeta

Real Madrid je obavijestio nekoliko saveza, uključujući i Fudbalski savez Francuske, da neće pustiti svoje igrače za Olimpijske igre u Parizu, što dodatno kompromitira sudjelovanje Kyliana Mbappéa, za kojeg se očekuje da će se ovog ljeta pridružiti španskom klubu, tvrdi L'Equipe.

“Real je poslao pismo svim savezima, uključujući FFF, da im kaže da neće pustiti svoje igrače za Olimpijske igre”, rekao je izvor za AFP.

Ovo pismo je vrlo loša vijest za Kyliana Mbappéa, koji je čelnicima Paris Saint-Germaina prije nekoliko sedmica najavio odlazak iz kluba na kraju sezone i potpisat će za Real Madrid ovog ljeta.

Kapiten francuske reprezentacije je u nekoliko navrata dao do znanja da sanja o takmičenju na Olimpijskim igrama u Parizu jer postoji propisi koji dopuštaju svakoj ekipi da dodaju tri igrača iznad ograničenja od 23 godine. Ali budući da Olimpijske igre nisu dio FIFA-e, klubovi nisu dužni pustiti svoje igrače.

Selektor “Trikolora” Didier Deschamps, ispitan o Mbappéovom slučaju, već je u četvrtak ocijenio da je “jako teško spojiti dva takmičenja” poput Evropskog prvenstva i Olimpijskih igara, te da je vrlo teško na psihičkoj i fizičkoj razini moći tako nanizati dva takmičenja ljeti, i to bez odmora.

Trener francuske olimpijske reprezentacije Thierry Henry objasnio je sa svoje strane da je odluka pozvati Mbappéa na Olimpijske igre ili ne “u rukama kluba, a ne igrača”.