Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ima kapacitet

Boša hvali novog selektora BiH: Izvanredan je i trener i čovjek

tanjevic ss

Jako mi je žao što je Vedran Bosnić napustio reprezentaciju jer je on to bio odlično uhvatio sa svojom formulom i to je jako dobro izgledalo

Legendarni košarkaški trener Bogdan Tanjević je bio glavni mentor novom selektoru košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Adisu Bećiragiću, kad se počeo baviti trenerskim poslom 2004. godine.

Bećiragić je bio pomoćnik Tanjeviću u reprezentaciji Turske koju je vodio od 2004. do 2010. godine.

“Prva stvar koju moram da kažem je da mi je jako žao što je Vedran Bosnić napustio reprezentaciju jer je on to bio odlično uhvatio sa svojom formulom i to je jako dobro izgledalo. Ne znam iz kojih razloga se to desilo, ali žao mi je, vjerovatno nekakva standardna nesloga“, kazao je Bogdan Tanjević za Avaz.

Istakao je da dobro poznaje novog selektora BiH.

“Bećiragić je dugo godina bio moj pomoćnik u selekcijama Turske. Izvanredan je i trener i čovjek u kojeg imam potpuno povjerenje. To je sad teška situacija u nekoliko dana uklopiti se sa igračima i uraditi trenerski posao. A ja mislim da on ima kapacitet da može da to uhvati za kratko vrijeme. Ekstremna bistrina, odličan stil sa igračima, pošalica i komanda, duhovit je, što je meni vrlo značajno. Treneri ne moraju da imaju baš uvijek mrsku facu na licu, da nešto lome i ljute se uvijek. Nema potrebe, sa igračima se može i drukčije”, rekao je Tanjević, koji za reprezentativca BiH iz devedesetih godina prošlog vijeka ima dosta toga pozitivnog da kaže.