Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ubistvo u ljetnoj bašti

Brutalna egzekucija u Budvi: Šakoviću, dok je večerao, prvo ispaljena tri metka u potiljak

vijesti budva (2)
Foto: Vuk Lajović / vijesti.me

Jedan od njih je čak upozorio Šakovića, ali on tome nije davao važnosti već je nastavio na večera

Budvanska policija pronašla je torbicu sa pištoljem kojim je pola sata prije ponoći ubijen Podgoričanin Milić Minja Šaković.

To je podgoričkim Vijestima potvrđeno u policiji.

Muškarac srednjeg rasta koji je bio obučen u bijelu košulju i imao bijeli kačket snimljen je na video nadzoru obližnjeg ugostiteljskog lokala, a inspektori analiziraju izuzete snimke.

Kako je Vijestima rečeno Šaković je sa nekoliko prijatelja večerao u lokalu Korkovado. Bili su u prvom redu do trga, a Šaković je bio leđima okrenut.

Prijatelji koji su nakon likvidacije dali izjavu policiji, kako je Vijestima rečeno ispričali su da su vidjeli sumnjivog muškarca koji je prošao pored njih ka Starom gradu.

Jedan od njih je čak upozorio Šakovića, ali on tome nije davao važnosti već je nastavio na večera.

Nedugo nakon toga se sumnjivi muškarac pojavio i kretao se iz pravca Starog grada ka stolu gdje su svi sjedili.

Iako je jedan od prijatelja ponovo upozorio Šakovića i rekao “ovaj je sumnjiv, pogledaj ga” Šaković nije reagovao.

Tada je muškarac počeo brzo da se kreće i prišao stolu, izvadio pištolj i na udaljenosti od pola metra pucao u potiljak Šakoviću.

Kako je Vijestima rečeno ispalio je prvo tri hica u glavu Šakovića, koji je pao na pločnik, a potom još dva puta pucao u već mrtvog Podgoričanina. Ispaljeno je osam metaka.

Uslijedila je panika, svi su polijegali ispod stola. Ubica se potom dao u bijeg, potrčao je ka hotelu “Mogren”, a onda uskim putem ka naselju Gospoština.

U bijegu se sapleo i pao nedaleko od ulaza u “Mogren”, gdje su kasnije inspektori pronašli otiske.

Pronađena si i košulja i kačket.

Očevici kažu da je uslijedio stapmedo, jer su brojni posjetioci okolnih lokala počeli da bježe nakon pucnjave, što je olakšalo ubici da pobjegne.

Preživio atentat 2017.

Šaković je 8. septembra 2017. godine preživio nakon što su mu ubice iz automatske puške sa pet metaka pucale u grudi u kafeu “Auto Zete” u centru Podgorice kada je čekao da mu u servisu operu automobil.

Tog dana u mafijaškom napadu ubijen je Podgoričanin Ivan Nedović, sin vlasnika auto-servisa, koji se ni kriv ni dužan našao za stolom sa Šakovićem u vrijeme kada je maskirani ubica zapucao iz automata.

Sumnjičen za ubistvo Saleta Mutavog

Za Milićem Šakovićem beogradska policija je tragala zbog sumnje da je učestvovao u likvidaciji vođe navijača Partizana, Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, koji je ubijen 13. oktobra 2016. godine u Beogradu.

Šaković je privođen i kada je policija, u specijalnoj pregradi njegovog blindiranog vozila, pronašla dva repertirana pištolja sa po 15 metaka. Međutim, poslije saslušanja je pušten na slobodu, jer je njegov drug izjavio da pištolji pripadaju njemu.

Ubijeni Milić Minja Šaković uhapšen je 7. februara 2019. godine u Podgorici zbog sumnje da je 27. marta 2016. u Kotoru zbog pokušaja dvostrukog ubistva članova kriminalnog podzemlja.

Šaković je nakon hapšenja pred tužiocem i sudijom za istragu tvrdio da u noći kada je pucano na Vojina Stupara i Miloša Radonjića, nije bio u Kotoru.