Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

svjetski odbor

Bosna i Hercegovina domaćin Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci

sjedeca odbojka parawolley (1)
FOTO: World ParaVolley

Sportski direktor za svjetsku paraodbojku Lori Okimura rekao je da je značajno vidjeti tako veliko interesovanje za održavanje odgođenog Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci 2022. godine

Svjetski odbor za paraodbojku odabrao je glavni grad Bosne i Hercegovine Sarajevo kao zamjenskog domaćina za Svjetsko prvenstvo u sjedećoj odbojci za muškarce i žene koje će se održati u novembru 2022. godine, a tačni datumi bit će poznati nakon pregovora o ugovoru, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Savjeza sjedeće odbojke BiH saopšteno je da je, iako je prvobitno ovo takmičenje trebalo biti održano u Kini, zbog pandemije COVID-19 došlo do promjene.

“Veoma sam zadovoljan odgovorom nekoliko članica koje su ponudile da budu domaćini događaja, takva podrška je veoma cijenjena, a s njihovim iskustvom na nivou zona, siguran sam da će BiH planirati i realizovati odličan događaj za sportiste. Veliko je olakšanje znati da će se Svjetsko prvenstvo u sjedećoj odbojci 2022., kao i 13. takmičenje za muškarce i 8. takmičenje za žene, biti održano uprkos izazovima COVID-a”, izjavio je predsjednik svjetske paraodbojkaške federacije Barry Couzner.

Sportski direktor za svjetsku paraodbojku Lori Okimura rekao je da je značajno vidjeti tako veliko interesovanje za održavanje odgođenog Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci 2022. godine.

“Želio bih odati priznanje za naporan rad i izuzetnu podršku koju je kineski lokalni organizacijski odbor iznio kao naš prvobitni domaćin sve dok njihove napore nije zaustavila globalna pandemija”, istakao je on.

Iz Saveza podsjećaju da je muška reprezentacija BiH do sada osvojila tri Svjetska prvenstva u sjedećoj odbojci, a ovo je prvi put da je BiH domaćin ove manifestacije.

“Tačan datum biće naknadno poznat, a u našu državu će doći 16 najboljih muških i 16 najboljih ženskih reprezentacija svijeta”, navode iz Saveza.