Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ugrožena egzistencija

Upravni odbor BHRT-a uputio pismo uposlenicima: Deblokada računa predstavlja vrhunski prioritet

bhrt rtv dom (1)

Navodi se da su članovi Upravnog odbora duboko svjesni u kojoj je mjeri ugrožena egzistencija svih zaposlenih i njihovih porodica

Upravni odbor BHRT-a nakon održane sjednice obratio se pismom uposlenicima Radiotelevizije Bosne i Hercegovine koji su egistencijalno ugroženi i predstavljaju najveće žrtve novostvorene situacije, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Uprkos blokadi računa koja onemogućava finansiranje redovnih aktivnosti, zahvaljujući naporima i požrtvovanju svih uposlenika BHRT-a, nije došlo do zastoja prozvodnje televizijskog i radijskog programa. Zaposlenici BHRT-a, ne svojom krivicom, postali su najveće žrtve novonastale situacije u kojoj, ne samo da nisu primili zarađene plaće, već su izloženi i pritiscima od strane banaka zbog zastoja u otplati kredita”, navodi se u pismu uposlenicima BHRT-a.

Navodi se da su članovi Upravnog odbora duboko svjesni u kojoj je mjeri ugrožena egzistencija svih zaposlenih i njihovih porodica.

“S tim u vezi, Upravni odbor rezolutno podržava opravdane zahtjeve radnika BHRT-a i Sindikata BHRT-a prema nadležnim organima da se agonija naše kuće što prije okonča. Upravni odbor redovito prati aktivnosti i podržava napore menadžmenta kako bi se što prije dogovorio izlaz iz ove dramatične situacije. U tom smislu deblokada računa predstavlja vrhunski prioritet. Nakon Rezolucije Federalnog Parlamenta o deblokadi računa i instrukcije Federalnog ministarstva finansija prema Poreskoj upravi, ulijeva se realni optimizam da će se ova agonija što prije završiti, a uposlenici dobiti svoje zarađene plaće i naknade. Vjerujući u taj povoljan ishod, Upravni odbor BHRT bit će posvećen traženju modela trajnog finansiranja BHRT-a i tom pravcu vrše se intenzivni razgovori s domaćim i međunarodnim faktorima”, dodaje se.

Na kraju se navodi da Upravni odbor stoji uz sve zaposlenike BHRT-a kojima je ugrožena egizistencija i podržava zahtjeve radnika koji su izneseni na protestu koji je organizirao Sindikat BHRT-a.