selektor košarkaša

Bosnić: Ostali smo bez Nurkića i Muse, Gordić se nije odazvao

BiH i Grčka sastale se u kvalifikacijama za europsko košarkaško prvenstvo
24.02.2020., SKPC Mejdan, Tuzla, Bosna i Hercegovina - Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, FIBA EuroBasket 2021., Bosna i Hercegovina - Grcka. Izbornik BiH Vedran Bosnic Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Bosnić je kazao da uoči okupljanja za predstojeće utakmice može računati na 14 reprezentativaca koji imaju negativan PCR test

Selektor muške košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Vedran Bosnić kazao je da je bio u stalnom kontaktu sa svojim saradnicima, bez obzira na profesionalne obaveze u klubovima, te da su analizirali, pratili i pripremali se za novembarski kvalifikacijski ciklus.

Bosnić je kazao da uoči okupljanja za predstojeće utakmice može računati na 14 reprezentativaca koji imaju negativan PCR test.

– Kao što znate, mi na raspolaganju imamo trenutno dva naturalizirana igrača, Robersona i Alibegovića, ali odlučili smo se da Roberson bude naš izbor za ovaj kvalifikacijski ciklus – kazao je Bosnić, prenosi Basket.ba.

Dodao je da u selekciji neće biti Andrije Stipanovića zbog izolacije, te Miralema Halilovića koji se oporavlja od povrede. Također je nabrojao i ostale igrače na koje ne može računati.

– Nemanja Gordić, koji se nije odazvao na poziv Košarkaškog saveza BiH, Jusuf Nurkić i Džanan Musa zbog zabrane od strane NBA da igrači nastupaju za nacionalne timove u ovogodišnjem novembarskom i februarskom 2021.godine, kvalifikacijskom ciklusu – kazao je Bosnić.

Veliku prazninu njihovim neigranjem, nastojat će, dodaje, nadoknaditi velikom borbenošću i racionalnom igrom kako bi došli do željenog rezultata koji bi otvorio put za odlazak na Evropsko prvenstvo 2022.

– Iskreno se nadam da ćemo prije svega svi biti zdravi i psiho-fizički spremni da napravimo dobar posao – zaključio je Bosnić.