Selektor bh. košarkaša

Bosnić: Život je prekratak da ne iskoristite svaku šansu da pobijedite

vedran bosnic FIBA (1)

Bili smo jako motivisani da u teškoj situaciji, zbog puta i malog broja treninga, damo sve od sebe, rekao je selektor

Selektor Vedran Bosnić večeras je s klupe predvodio reprezentaciju Bosne i Hercegovine do još jedne pobjede, a u Botevgradu je pala Bugarska (75:85).

Nakon utakmice je održana konferencija za medije, a selektor je bio prezadovoljan nakon druge pobjede u dva meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

“Prije svega, veoma sam sretan zbog reakcije mojih igrača jer nije bilo lako nakon dugog putovanja i emotivne utakmice u Sarajevu. Pripremili smo se najbolje što možemo, kontrolisali smo utakmicu sve vrijeme i zaslužili smo pobjedu. Veoma sam sretan što smo nastavili s pobjedama i pozitivnim stvarima”, rekao je selektor Bosnić.

Dodao je da je tim bio jako motivisan da napravi dobar rezultat.

“Bili smo jako motivisani da u teškoj situaciji, zbog puta i malog broja treninga, damo sve od sebe. Bugarska je jako dobra i kvalitetna ekipa koja ide na Evropsko, da odmah razjasnimo. Igraju dogo godina skupa, ali mi smo kontrolisali utakmicu i dali su igrači sve od sebe. Mogli smo u nekim trenucima otići na +20 i ranije završiti utakmicu, ali jako sam sretan. Život je prekratak da ne iskoristite svaku šansu da pobijedite kad možete”, zaključio je Bosnić, saopćeno je iz Košarkaškog saveza BiH.