Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nba

Boston odigrao utakmicu kakva nije viđena više od 30 godina

boston celtics
FOTO: Screenshot

Boston je jedina ekipa Istočne konferencije lige koja još ne zna za poraz i jedina uz Dallas Maverickse u cijeloj ligi koja je na startu sezone nepobijeđena

Košarkaši Boston Celticsa pobijedili su Indiana Pacerse 155:104 i time nastavili sa odličnim partijama na početku nove NBA sezone.

Iz slavnog kluba potvrdili su da je to bila deseta utakmica u istoriji u kojoj je ekipa ubacila 150 ili više poena, a prva od 1992. godine.

Rekordan ostaje učinak iz sezone 1958/59 kad je Boston pobijedio tadašnje Minneapolis Lakerse 173:139.

Boston je jedina ekipa Istočne konferencije NBA lige koja još ne zna za poraz i jedina uz Dallas Maverickse u cijeloj ligi koja je na startu sezone nepobijeđena. Niz je nastavljen u susretu s Indianom koja u posljednjih 20-ak minuta nije imala zaostatak manji od 30 poena, a u posljednje četiri i pol manji od 40. Najveća razlika na utakmici bila je 53 poena.

Kristaps Porzingis jedini je igrač Bostona koji je odigrao više od 27 minuta u ovom okršaju. Tačnije, premašio je tu minutažu za osam sekundi, a postigao je 13 poena.

Svi drugi igrači Celticsa odigrali su manje od njega. Jayson Tatum predvodio je sve strijelce sa 30 postignutih poena i 12 skokova, 18 poena je dodao Derrick White, a 17 Sam Hauser.

Kod Indiane, koja je za tricu gađala tek 5/37, najviše je ubacio T.J. McConnell. Utakmicu je završio s 18 postignutih poena.