Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brazilski klub izdao dresove za 30. godišnjicu prve titule Ayrtona Senne

senna

Nadolazećeg vikenda na stazi Suzuka održava se utrka Formule 1 za Veliku nagradu Japana, na kojoj je prije 30 godina veliki Ayrton Senna osvojio svoj prvi naslov prvaka.

Legendarnom vozaču u čast brazilski je nogometni velikan Corinthians izdao posebnu liniju dresova, koji izgledaju fantastično.

Senna je u svoje vrijeme bio najbolji vozač svijeta, mnogi će reći i da je najveći svih vremena, a u slobodno vrijeme bio je fanatični navijač Corinthiansa.

Dres je crni sa zlatnim detaljima, baš kao i Sennin Lotusov bolid iz 1985. i 1986., u kojem je ostvario prve pobjede na utrkama F1. Na njemu je 41 zlatna pruga, koja simbolizira Senninu 41 Grand Prix pobjedu. Na prsima, odnosno na mjestu na kojem je obično logo sponzora, stoji vozačev potpis, na unutarnjem dijelu ovratnika ispisano je “Senna Sempre” (Zauvijek Senna), a na šorcu piše “Eterno” (Vječni).

Senna je tri godine vozio za Lotus i u svakoj ostvario po dvije pobjede, a njegova dominacija počela je 1988. kad je prešao u McLaren. U njemu je osvojio tri naslova prvaka u četiri godine, a 1994. prešao je u Williams, u kojem je poginuo na VN San Marina.

Corinthians je svojem velikom navijaču odao počast i 2014., kad je povodom 30. godišnjice njegove pogibije cijela ekipa izašla na teren noseći replike njegove prepoznatljive žuto-zelene kacige.