Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bryant se vratio nakon devet mjeseci pauze (VIDEO)

Kobe Bryant vratio se na parkete po prvi puta nakon januarske povrede i operacije desnog ramena u 90-71 porazu Los Angeles Lakersa protiv tima Utah Jazza. Utakmica je igrana u sklopu priprema ekipa za početak NBA sezone.

Bryant je iz igre gađao 1-5, a jedini mu je ubačaj bio pokušaj trice iz ugla. Prvim je izbačajem na utakmici pogodio rubni dio table. Ubacio je oba slobodna bacanja. Odigrao je kompletnu prvu četvrtinu utakmice, a potom se više nije vraćao u igru uprkos skandiranju publike Stan Sheriff Centra koja je tražila još koju minutu za njega. Honolulu je bio grad-domaćin ovog dvoboja.

“Osjećao sam se dobro i bilo je dobro vratiti se. Noge su mi jake i nisam osjetio umor”, izjavio je Bryant nakon ogleda u koji je bio povratnički i za Juliusa Randlea.

Sedmi izbor Lakersa s prošlogodišnjeg drafta ubacio je sedam koševa i uhvatio isto toliko lopti za 21 minutu provedene na parketu u povratničkoj utakmici od loma noge zadobivenog u prvoj službenoj utakmici za klub u prošloj sezoni.

Dodajmo da je za poraženu ekipu Lakersa najviše je pokazao Lou Williams s 14 poena, te po četiri skoka i asistencije. Derrick Favours bio je najbolji strijelac utakmice sa 16 ubačenih koševa. Pridodao je tom učinku krilni centar Utah Jazza i devet uhvaćenih lopti.