Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mihajlović u teškoj situaciji: Treba mi vremena

mihajlovic

Milan je u nedjelju navečer na San Siru izgubio od Napolija 4:0 i tako doživio najteži domaći poraz u posljednjih šest godina. Prije šest godina u Milanu je sa 6:1 slavio Juventus.

Iako je to već četvrti poraz rossonera ove sezone u sedam kola, te drugi uzastopni, Siniša Mihajlović ne razmišlja o odlasku s klupe

“Nema sumnje da će me nazvati Silvio Berlusconi i da ću mu morati objasniti što se dogodilo. Klub uvijek može donijeti odluku, ali ja neću dati ostavku. Uvjeren sam da mogu pronaći rješenje, uspio sam to u drugim klubovima, mogu i ovdje, samo mi treba vremena”, rekao je Mihajlović pa nastavio:

“Znam da to ne bih smio reći, ali večeras smo izgubili od boljeg tima. Njihov napad napravio je razliku. Međutim, ne možemo si priuštiti pojedinačne greške kakve smo napravili.”

“Utakmica je bila odlučena nakon drugog gola. Psihički nismo bili spremni za povratak. Možda nam treba Sigmund Freud. Otkad sam stigao u klub, radim da promjeni mentaliteta kod igrača. Jasno je da to nije lako.”

“Očekivao sam da će stvari ranije sjesti na mjesto, ali očito da je pred nama dug put. Moramo raditi, to je jedini put.”