Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener rukometaša Slobode

Bulić: Čestitali su mi i neki koji su osporavali naš uspjeh

rukomet_mirza_bulic_trener_sloboda (1)

Tuzlaci su sinoć burno proslavili pobjedu, a trener Mirza Bulić navodi kako je njegova prognoza utakmice bila

U derbiju 16. kola Prve federalne lige za rukometaše – Sjever, sinoć je u Zavidovićima ekipa tuzlanske Slobode pobijedila Krivaju rezultatom 30:28 (16:14).

Tuzlaci su pobjedom anulirali prednost koju je do sada imala Krivaja, pobijedivši u prvom dijelu prvenstva „solare“ u Tuzli (29:28), a ujedno su međusobni skor popravili za jedan gol, što će vjerovatno biti presudno za ulazak u play-off za prvaka Prve federalne lige i borbu za povratak u Premijer ligu.

Tuzlaci su sinoć burno proslavili pobjedu, a trener Mirza Bulić navodi kako je njegova prognoza utakmice bila tačna.

– Prvu utakmicu izgubili smo svojom krivicom, a pred revanš sam rekao da je prednost Krivaje domaći teren, ali da mi imamo jači roster. Tako je i bilo i mogu reći da smo zasluženo pobijedili u „paklu“ dvorane u Zavidovićima, u utakmici koja je po svemu bila derbi – kaže Bulić u razgovoru za Fenu.

Napominje da su ga sinoć zvali prijatelji i rukometni stručnjaci iz cijele BiH i inozemstva, te da su čestitali na velikoj pobjedi protiv odlične Krivaje.

– Zvalo me 300 ljudi da čestita, a među njima i neki koji su osporavali naš projekt povratka u Premijer ligu BiH. Igrači su zaista ostavili srce na terenu i to je presudilo da slavimo u ovoj dramatičnoj utakmici – navodi trener tuzlanskih rukometaša.

S obzirom na to da je do kraja ostalo još deset kola, ali da realno teško ijedan klub može pomrsiti račune Slobodi, Bulić kaže da je pobjeda u Zavidovićima tek veliki korak ka ostvarenju cilja.

– Do kraja moramo odigrati odgovorno protiv svih protivnika, bez obzira na njihovu snagu. Napravili smo najveći korak, ali ostalo je još najmanje pet da bismo se vratili u Premijer ligu. Hvala svima koji su došli na utakmicu i bodrili nas, a ovom pobjedom se odužujemo za dosadašnju podršku i navijačima Fukarama kojima, nažalost, sinoć nije dozvoljen ulazak u dvoranu – napomenuo je Bulić.

Rekao je na kraju da velike čestitke za uspjeh pripadaju i novoj upravi kluba, koja je jasno postavila ciljeve, dala obaveze, ali i osigurala vrhunske uslove za rad.