Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kadić: Vjerujem da ćemo iduće sezone igrati u Premijer ligi

davor_kadic_sloboda_solana

U sklopu priprema za narednu sezonu u Prvoj federalnoj ligi, rukometaši tuzlanske Sloboda Solane odigrat će večeras u dvorani „Amel Bečković“ u Vogošći pripremnu utakmicu protiv ekipe Vogošća Poljine Hills.

Tuzlaci su planirali odigrati šest kontrolnih utakmica. Dvije su već odigrali: pobijedili su Derventu u Tuzli (40:29), u drugoj su poraženi na gostovanju protiv Osijeka (34:25).

Na obje utakmice u redovima „solara“ najefikasniji bio je iskusni Davor Kadić. Derventi je zabio osam, Osijeku čak 10 golova i bez sumnje je najveće ovosezonsko pojačanje tuzlanske ekipe.

– Večeras igramo protiv trenutno najkvalitetnije bh. ekipe. Jasno je da su Vogošćani favoriti, ali idemo da vidimo šta možemo uraditi protiv takvog protivnika. Pokazat će se naše loše i dobre strane, a treneri će, kao i svi mi, izvuči korisne pouke – kaže Davor Kadić u razgovoru za Fenu.

Imponuje profesionalni odnos ovog rukometaša, koji se među „solare“ vratio iz živiničkog Konjuha. Na pripreme je došao potpuno sprema, a na treninzima daje maksimum, unatoč tome što je sa 37 godina najstariji u ekipi trenera Mirze Bulića.

– Tokom ljeta nisam mirovao i zaista sam došao spreman, ali nisu neki drugi igrači. Još igramo po sistemu toplo-hladno, ali ima vremena. Mlađim igračima je sve što radimo novo. Neki od njih nemaju baš pošten odnos prema sportu i obavezama. Morat će izdržati jake pripreme i veliku konkurenciju u ekipi. Nemamo preveliki roster, tako da će nam svaki igrač biti potreban – smatra bivši reprezentativac.

Stručnjaci procjenjuju da su glavni konkurenti za povratak u Premijer ligu BiH Sloboda Solana, zenički Čelik, čije boje je svojevremeno branio i Kadić, te Krivaja iz Zavidovića.

– Ne vjerujem da će se neko četvrti umiješati u borbu za naslov prvaka. Odlučivat će ove tri ekipe. Svi su se pojačali. U međusobnim susretima možda će odlučivati veća inspiracija, možda dobar ili loš dan, ili pak odbrana više nekog od golmana. Ipak, nadam se da će Sloboda Solana prva proći kroz cilj i iduće sezone ponovo igrati u Premijer ligi BiH – zaključio je Kadić.

Večerašnja utakmica Vogošća Poljine Hills – Sloboda Solana igra se večeras od 18.30 sati.