Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rukomet

Burić i Smajlagić objasnili šta se desilo u mix zoni nakon poraza od Nizozemske

buric smajlagic
Foto: N1

Na današnjem treningu Burić i selektor su objasnili pomenutu situaciju

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je od Nizozemske doživjela istinski šamar i doživjela težak poraz od Nizozemske rezultatom 20:36.

Naš tim već sutra igra meč protiv Gruzije, a njega je najavio bh. golman Benjamin Burić.

“Imali smo sinoć nakon utakmice i danas da analiziramo utakmicu. Moramo sve što prije poništiti i okrenuti se utakmici protiv Gruzije. To je ekipa koja je u rastu u godinama iza nas. Očekujemo veoma dobru utakmicu, ali i pobjedu jer smatram da smo bolja ekipa. Ako budemo pravi, rezultat neće izostati”, ističe Burić, javlja N1.

Ističe kako su saigrači imali sastanak nakon sinoćnje utakmice.

“Nakon svake utakmice imamo sastanak. Gdje analiziramo stvari i gledamo šta nije dobro. To su uobičajene stvari.”, istakao je bh. golman.

Mnogo prašine nakon susreta digao je i potez ljutitog čuvara mreže našeg tima Benjamina Burića koji nije želio govoriti za novinare već je prošao i rekao: “Uzmite selektora, on će vam reći”.

Na današnjem treningu Burić i selektor su objasnili pomenutu situaciju.

“Mislim da se nije ništa velika stvar dogodila. Mi sportaši smo vrlo emocionalni ljudi. Nakon utakmice koju smo označili kao prekretnica. Odigrali smo katastrofalno i sramotno. Te emocije su proradile. Nas sportiste uče da ne smijemo pokazivati emocije, ali čovjek pukne. Puno smo očekivali, malo dobili i dođe tako. Nije bilo ništa “wow”. Nema zle krvi između mene i selektora i ekipe. Ili među igračima u ekipi. To su jednostavno emocije nakon neuspjeha i to je to.”, istakao je Burić, a potom dodao:

“Imali smo duže sastanke nakon utakmice i danas. Rasčistili smo sve. Ponavljam, s moje strane ništa nije bilo. To je bila kao erupcija vulkana kada se izgubi bitna utakmica. Moja greška i potrudit ću se da u budućnosti to više ne pokazujem.”, istakao je Burić.

Na situaciju se osvrnuo i selektor Smajlagić.

“Rekao sam i nakon utakmice. Uopšte to nisam osjetio da postoje tenzije. Sve je do sada funkcioniralo, nećemo reći perfektno uvijek može bolje, ali jeste kako treba. Igrači moraju voditi se tako i kontrolirati emocije. Svaki igrač ima drugačije emocije, ali profesionalizam je takav da i kada gubite morate imati kontrolu. Isto tako je kada pobjeđujete. Svaki igrač mora voditi računa. Svi su profesionalci i svi znaju šta mu je raditi. Ja to nisam osjetio tako, ali ispalo je onako kako je ispalo. To je završena priča”, rekao je Smajlagić.