Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Adnan Ćatić još uvijek čeka na B uzorak

adnan catic

Adnan Ćatić, alias Felix Sturm, još uvijek nije dobio B uzorak testiranja na doping. On je 20. februara bio pozitivan na stanazolol nakon trijumfa i osvajanja titule protiv Fedora Chudinova, ali još od maja čeka na B uzorak.

Iako je planirano da tužilac u Kelnu uzorak javno otvori 12. oktobra to se nije desilo, a zbog čega je to tako, objasnio je glasnogovrnik tužilaštva Rene Seppi.

“B uzorak testa još nije otvoren. Postoje pravni problemi koji nam nisu dopustili da to uradimo. Vjerovatno će se to obaviti u naredne dvije sedmice”, rekao je Seppi.

Ćatić je u međuvremenu zbog povrede napustio pojas WBA prvaka, ali ova organizacija ga neće teretiti za doping i on će ponovo moći napasti naslov. U slučaju pozitivnog i B uzorka najveća kazna koju može dobiti je jedna godina suspenzije.

Također, u slučaju da B test pokaže pozitivan nalaz na doping, najavljena je i zatvorska kazna, što je u ovom trenutku također vrlo upitno.

Ćatić je povratak u ring najavio u maju ili junu, kada bi se vjerovatno u Sarajevu trebao boriti za pojas kojeg je predao.