Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Causeur otkrio kako je odlučeno da Llull uputi zadnji šut u finalu Eurolige

FOTO: Screenshot

“Sreća nam se osmjehnula, jer je mogao i da promaši“, izjavio je 36-godišnji Francuz

Bek Real Madrida Fabien Causeur otkrio je zašto je Sergio Llull dobio loptu u posljednjem napadu Kraljevskog kluba u finalu Eurolige protiv Olympiacosa.

Potom je Llull pogodio za pobjedu na tri sekunde do kraja, bili su to njegovi jedini poeni na utakmici.

“Na time-outu smo vrlo dobro znali da ćemo igrati pick'n'roll, samo nismo znali kome ćemo dati loptu. (Trener Chus) Mateo neće ovo priznati, ali rekao sam mu da ne napada Walkupa jer mislim da je on najbolji odbrambeni igrač jedan na jedan u Euroligi. U posljednjem posjedu to nismo željeli. Zato je Sergio (Llull) zadržao loptu, a sreća nam se osmjehnula, jer je mogao i da promaši“, izjavio je 36-godišnji Francuz, prenosi scsport.ba.

U posljednjem napadu Olympiacosa, Sloukas je promašio šut za titulu.

“Razgovarali smo o tome koga da stavimo na teren. Mateo je htio da stavi Williams-Gossa na Sloukasa, ali Nigel je bio hladan, pa sam rekao: ’Stavi mene na Sloukasa’. Na kraju je mogao i da pogodi jer sam izgubio ravnotežu poslije njegove finte. Promašio je, imao sam sreće. Rodriguez je pogodio nevjerovatnu trojku koja nas je održala u životu, zaista nevjerovatan kraj sezone“.

Bio je to peti Final Four za Causeura, koji se niotkuda pojavio u finalu – poslije ispodprosječne sezone – i ubacio 11 poena.

“Jedini FInal Four koji sam propustio bio je 2016. sa Baskonijom, kada sam zbog povrede leđa igrao samo pet minuta. Otad igram vrlo dobro“, rekao je Causeur i dodao:

“Komplikovana sezona za mene od starta. Imao sam manje povrede, izgubio važnog člana porodice, a moja supruga je bila u bolnici jutros. Trudna je, ali nije bolesna. Hvala Realu koji se pobrinuo za nju, pa je bila i na utakmici sada. Znao sam da ću za nju dati sve, zato sam emotivan. Plakao sam na kraju meča, bilo je to zbog moje porodice“.