Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rukomet

Čelik Junior će pobjedom protiv Donjeg Vakufa sigurno biti novi premijerligaš

rk celik junior
FOTO: Fena

Čelik je u prošlom kolu neočekivano poražen u Gradačcu s 24:28, ali su, zbog činjenice da je Iskra iz Bugojna bila slobodna, ostali na čelu tablice s 32 boda

Samo pobjeda na svom terenu u posljednjem ovosezonskom, nedjeljnom duelu protiv Donjeg Vakufa (18.00 sati), garantira rukometašima Škole rukometa Čelik Junior iz Zenice da će zadržati čelnu poziciju u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine – grupa Sjever te se prvi put plasirati u Premijer ligu BiH.

Zeničanima je ovo treći pokušaj da se plasiraju u elitni rang bh. rukometa, a prošle ih je godine na tom putu zaustavio stariji, gradski rival Čelik, koji se u toku ove sezone potpuno raspao te istupio iz takmičenja.

Čelik Junior će Donji Vakuf ugostiti u Gradskoj areni “Husejin Smajlović”, a svi u taboru zeničkog tima, koji ima bod više od drugoplasirane Iskre, vjeruju u pobjedu i slavlje nakon meča.

– Već treći put imamo ovakvu situaciju, odnosno da se u zadnjem meču sezone odlučuje o ulasku u PLBiH. Zato se nadamo da je ovo treća sreća te da ćemo u nedjelju navečer svi zajedno slaviti historijski rezultat, odnosno ulazak našeg kluba u najviši rang takmičenja u našoj zemlji – kazao je na pres-konfereciji predsjednik kluba Dženan Dedić, koji je istakao kako imaju sve preduslove za ostvarenje cilja.

Koordinator svih selekcija i šef stručnog štaba Vladimir Zeljko, koji je s glavnim trenerom Benjaminom Čeljom i sklopio tim koji je na čelu tablice, također je uvjeren u uspjeh.

Zeljko je prije 15-ak godina kao trener u Premijer ligu BiH uveo i Čelik, za koji je svojevremeno igrao.

– Predstoji nam još 60 minuta borbe. Spremni smo da konačno i završimo ovu priču te izborimo plasman u Premijer ligu BiH. Imali smo problema tokom sezone zbog povreda igrača iz prve postave, ali momci koji su ostali tu, opravdali su ukazano povjerenje – istakao je Zeljko.

Donji Vakuf su već savladali ove sezone u gostima, ali mada se radi o ekipi iz donjeg dijela tabele, iskustava iz prethodnih sezona govore im kako moraju biti oprezni u ovom meču.

– Ovi su momci potpuno zaslužili plasman. Mislim da će ovo biti prvi put u istoriji kolektivnog sporta u BiH da jedna škola izbori plasman u najviši rang takmičenja – kazao je Zeljko.

– Ova je ekipa dovoljno sazrela, a vrijedno smo i radili pa će nam pobjeda nad ekipom Donjeg Vakufa biti kruna sezone. Znamo da ćemo pobjedom izboriti plasman u elitu – kazao je kapiten zeničkog tima Anes Suljić.

Čelik je u prošlom kolu neočekivano poražen u Gradačcu s 24:28, ali su, zbog činjenice da je Iskra iz Bugojna bila slobodna, ostali na čelu tablice s 32 boda. 

Iskra u zadnjem kolu na svom terenu igra upravo protiv Gradačca 1954, od kojeg je proteklog vikenda Čelik Junior poražen u gostima pa bi, eventualno novi kiks Iskre, ovog puta na svom terenu, omogućio zeničkom timu lakši posao.