Adam Silver

Čelnik NBA lige: Vjerujem da ćemo imati uslove za nastavak takmičenja

Planirano je da se NBA sezona nastavi krajem jula u Orlandu, a da li će do toga doći zavisit će od zdravstvenog stanja NBA košarkaša

Čelnik sjevernoameričke košarkaške NBA lige Adam Silver uvjeren je da će sezona biti nastavljena iako SAD bilježi povećanje broja zaraženih koronavirusom.

Silver je ipak svjestan da povećanje broja zareženih među igračima može zaustaviti nastavak takmičenja, prenosi ESPN.

Planirano je da se NBA sezona nastavi krajem jula u Orlandu, a da li će do toga doći zavisit će od zdravstvenog stanja NBA košarkaša.

– Testiramo na dnevnoj bazi. Nemamo tačno određene brojke, ali ako se broj zaraženih igrača značajno poveća, naravno da ćemo odgoditi nastavak takmičenja – izjavio je Silver.

Vjeruje da će igrači biti sigurni u “Walt Disney World Resortu”, gdje se liga treba nastaviti, a gdje NBA namjerava provesti masovna testiranja na koronavirus.

Ekipa Denver Nuggetsa jučer je zatvorila svoj trening centar nakon što su dva igrača bila pozitivna na testiranjima na koronavirus. Prva zvijezda tima, Nikola Jokić, ranije je u Srbiji zaražen ovim virusom.

Brooklyn Netsi su jučer otvorili svoj trening centar nakon što je nekoliko dana bio zatvoren jer su igrači DeAndre Jordan i Spencer Dinwiddie zaraženi virusom “Covid-19”.

Florida jučer je prijavila novih 6.000 slučajeva zaraze koronavirusom, pa je sada više od 150.000 osoba zaraženo u toj saveznoj državi.

Kamp u kojem se NBA liga treba nastaviti bit će u potpunosti zatvoren za javnost, a ulazak je moguć samo nakon testiranja na koronavirus. Silver vjeruje da će sigurnosne mjere obezbijediti nesmetan nastavak NBA sezone.