Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nba

Celticsi i Clippersi igrali dva produžetka, ali noć je obilježio nevjerovatan koš Adamsa (VIDEO)

adamas

Boston je tako upisao sedmu uzastopnu pobjedu na domaćem terenu, te osmu u posljednjih devet utakmica

Košarkaši Boston Celticsa savladali su Los Angeles Clipperse sa 141:133, u zanimljivom i neizvjesnom meču koji je okončan tek nakon dva produžetka.

Boston je tako upisao sedmu uzastopnu pobjedu na domaćem terenu, te osmu u posljednjih devet utakmica.

Celticse je predvodio Jayson Tatum s 39 poena, a Marcus Smart je dodao 31 poen. Raspoložen u timu Celticsa bio je i Gordon Hayward s 21 poena 13 skokova, te Kemba Walker, koji je dodao 19 poena i devet skokova.

Prvi strijelac gostiju iz Kalifornije, koji su veći dio utakmice igrali bez Paula Georgea, bio je Lou Williams, koji je postigao 35 poena. Prva zvijezda ekipe Kawhi Leonard postigao je 28 poena uz 11 skokova.

Boston je u posljednjim sekundama regularnog dijela utakmice imao šut za pobjedu, međutim nije bio precizan pa su ekipe pristupile igranju prvog produžetka pri rezultatu 114:114. Pobjedu Celticsima, 38. u ovoj sezoni, donio je Hayward odličnom odbranom u odlučujućim trenucima drugog produžetka, a pogodio je i bitan šut za tri poena.

U drugoj utakmici sinoćnjeg programa NBA lige Italijan Danilo Gallinari sa 29 poena predvodio je ekipu Oklahoma City Thundera do pobjede protiv New Orleans Pelicansa rezutatom 123:118. Nijemac Dennis Schröder dodao je 22 poena, a Chris Paul 14 poena i 12 asistencija.

Zvijezda Pelicansa, novajlija Zion Williamson bio je prvi strijelac utakmice s 32 poena. Raspoložen u poraženom timu bio je i JJ Redick s 24 poena.

Za potez večeri zaslužan je košaraš Oklahome Steven Adams. Jedan od najboljih centara NBA lige zabio je koš s centra terena, i to jednom rukom, što se ne viđa često.

Adams je utakmicu završio s 11 poena, 11 skokova i dvije asistencije.

– rezultati:
Boston Celtics – LA Clippers 141:133 (produžeci)
New Orleans Pelicans – Oklahoma City Thunder 118:123