Prognoza za naredne dane

Padat će kiša i snijeg, te puhat će jaka bura, a onda nam stižu proljetni dani

sarajevo-setnja-vrijeme-7

Danas će u Bosni i Hercegovini biti oblačno sa kišom. Na planinama će padati snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine, prije podne južnog smjera

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme. Kiša pada na području Krajine, Hercegovine i sjevera Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati: Bjelašnica -3; Ivan-sedlo 4; Sokolac i Zvornik 5; Široki Brijeg, Tuzla i Zenica 6; Bijeljina, Doboj, Livno, Mostar i Trebinje 7; Bihać i Drvar 8; Bugojno, Gradačac, Grude, Prijedor, Sarajevo i Srebrenica 9; Banja Luka, Jajce i Stolac 10; Sanski Most 11 i Neum 14 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 938Pa, za 5hPa je manji od normalnog i opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti oblačno sa kišom. Na planinama će padati snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine, prije podne južnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever. U Hercegovini i jugozapadu Bosne od poslijepodnevnih sati umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno. Kiša uglavnom od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. U večernjim satima povremeno su moguće slabe padavine. Najviša dnevna temperatura zraka oko 9 stepeni.

Prognoza za naredne dane

U subotu će u Bosni biti pretežno oblačno prije podne. U jutarnjim satima malo kiše može pasti u nizinama u centralnim i istočnim područjima, a u višim područjima malo snijega. U drugoj polovini dana postepeno razvedravanje. U većem dijelu Hercegovine sunčano. Oblačnije prije podne na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura koja će poslije podne oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C.

U nedjelju se u Bosni i Hercegovini prognozira pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C, na jugu zemlje do 15°C.

U ponedjeljak se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Prije podne lokalno će biti magle u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C.

U utorak se u Bosni očekuje postepeno naoblačenje sa sjevera od jutarnjih sati prema sredini dana. Slabe padavine u sjevernim područjima zemlje. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar u jutarnjim satima slab južnog smjera. Postepeno će vjetar mijenjati smjer na sjever i sjeveroistok. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C.