Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čeprkalo drugi u svojoj kvalifikacionoj grupi, tek 37. u ukupnom poretku

ceprkalo_oi

Mladi bosanskohercegovački plivač Mihailo Čeprkalo osvojio je drugo mjesto u prvoj kvalifikacionoj grupi na 1.500 m slobodnim stilom na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Sedamnaestogodišnji Banjalučanin dionicu je isplivao za 15 minuta 31.62 sekunde, što je nešto više od pet sekundi slabiji rezultat od njegovog ličnog i rekorda Bosne i Hercegovine..

Prvo mjesto u grupi osvojio je Tunižanin Oussama Mellouli (15:07.78), a treće Matt Hutchins sa Novog Zelanda (15:32.60).

Nažalost, mladi bh. plivač na kraju kvalifikacija imao je tek 37. vrijeme.

U kvalifikacijama je učestvovalo 46 plivača, a u finale se plasiralo osam takmičara s najboljim rezultatima iz šest grupa.

Nastup u finalu u disciplini na 1500 m izborili su Jordan Wilimovsky (SAD), Mack Horton (Aus), Gabriele Detti (Ita), Damien Joly (Fra), Ryan Cochrane (Kan), Henrik Christiansen
(Nor), Gregorio Paltrinieri (Ita) i Connor Jaeger (SAD).

Podsjećamo, nešto ranije danas bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka plasirao se u polufinale utrke na 800 m na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Tuka je u prvoj kvalifikacionoj grupi osvojio drugo mjesto rezultatom 1:45,72 minute.

Dvadestpetogodišnji atletičar iz Kaknja u kvalifikacijama, u kojim je učestvovalo 64 takmičara, postavio je četvrto vrijeme.