Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Četiri igrača produžila ugovore s RK Bosna

rukomet

Adnan Balta, Eldin Travančić, Adis Džubur i Semir Memić produžili su danas ugovore s Rukometnim klubom Bosna iz Sarajeva.

Gordan Muzurović, predsjednik Skupštine kluba, istakao je da je ovo samo početak te da će se u narednom periodu raditi na popunjavanju kompletnog igračkog kadra, saopćeno je iz RK Bosna.

– Na obostrano zadovoljstvo i na bazi razloga koje smo jedni drugima dali u prošloj sezoni, nastavili smo saradnju s nekolicinom naših rukometaša. Ovaj čin produžavanja ugovora predstavlja dvosmjernu ulicu između igrača koji su bili tu prošle godine i našeg kluba. Mi smo u upravi sretni i zadovoljni što smo produžili saradnju s ljudima koji su se dokazali, kako u igračkom, tako i u ljudskom smislu i koji su pokazali da se uklapaju u koncepciju RK Bosna, kojoj težimo u budućnosti – izjavio je Muzurović.

Semir Memić, ponajbolji igrač “studenata” u prethodnoj polusezoni vjeruje da će njegov klub biti jedan od kandidata za sami vrh.

– Nakon teške sezone, u kojoj smo se izdigli iznad svih problema i vratili rukomet u Sarajevo, pred nama su sigurno bolja i ljepša vremena, gdje ćemo nastojati Bosni vratiti stari sjaj. Sretan sam što sam produžio ugovor i nadam se da ćemo u sljedećoj sezoni biti jedan od najozbiljnijih kandidata za vrh tabele. Uprava vrijedno radi na dovođenju pojačanja, koja će, nadam se, zajedno s nama, biti kvalitetna da odgovore zadacima – kazao je Memić.

Eldin Travančić, lijevo krilo Sarajlija i mladi reprezentativac BiH, sretan se zbog ukazanog povjerenja.

– Ambicije su velike, kako moje, tako i svih ostalih ljudi u klubu. Nakon godine boravka u Sarajevu, nastavak saradnje nije dolazio u pitanje. Bosna je naš najtrofejniji klub i sigurno da mi je čast nositi bordo dres. Nastojat ću da u narednom periodu opravdam očekivanja i ukazano mi povjerenje i garantujem da ćemo u nadolazećem periodu biti pretendenti za titulu – naglasio je Travančić.