Ostali sportovi

Trener RK Bosna

Korkarić: Dobro smo se spremili, očekujemo da budemo stabilan premijerligaš

17/09/2021
Foto: Fena

Trener Zuhdija Korkarić očekuje da u predstojećoj sezoni klub budu stabilan premijerligaš i da pokuša da na kraju prvenstva bude na sredini tabele

Rukometni klub Bosna Sarajevo nakon nekoliko sezona vraća se u elitni rang takmičenja, Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Trener Zuhdija Korkarić očekuje da u predstojećoj sezoni klub budu stabilan premijerligaš i da pokuša da na kraju prvenstva bude na sredini tabele.

– To bi nas zadovoljilo u nastojanjima ka daljnjem napretku kluba – rekao je Korkarić za Fenu.

Istakao je da su period priprema iskoristili da dostignu što bolju formu za prvenstvo.

Korkarić je pojasnio da je održano jako puno treninga i odigrano dosta pripremnih utakmica, te se nadaju da će biti dostojan protivnik svim ekipama u Premijer ligi.

– Pripreme su prošle dobro, iako uz par povrijeđenih igrača što je realnost kada je sport u pitanju – naveo je Korkarić.

Dodao je da te povrede nisu teže prirode i da će svi vrlo brzo biti u rosteru za odigravanje utakmica.

– Mislim da smo se jako dobro spremili za ovo prvenstvo, kako fizički tako i psihički. Zadovoljan sam radom i napretkom mladih igrača, ali i onih iskusnijih – naglasio je Korkarić.

Rukometna sezona u BiH trebala je početi prošli vikend, ali je iz proceduralnih razloga odgođena za sedam dana, od drugog kola. Bosna će u subotu od 19 sati dočekati Iskru.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.