BiH

Objavljena nova nabavka

Utrka načelnika u BiH, ko će imati bolju limuzinu: Stjepan Bošković spreman izdvojiti 70.000 KM

17/09/2021
Foto: Općina Stolac

Općina Stolac objavila javnu nabavku. Niz načelnika u proteklim mjesecima raspisali tendere za vozila, rekorder je Jozo Ivančević

Općina Stolac na čijem čelu je načelnik Stjepan Bošković raspisala je tender za nabavku putničkog vozila u vrijednosti od 60.000 KM. Uz pripadajući PDV iznos limuzine koja se nabavlja metodom otvorenog postupka je 70.200 KM.

Piše: A. DUČIĆ

Bošković (HDZ BiH) koji je načelnik Stoca još od 2004., dakle 17 godina, svrstao se ovom nabavkom u red načelnika općina koji su u proteklom period nabavili ili su raspisali tender za nabavku skupocjenih limuzina.

Inače, ova nabavka raspisana je jučer, samo dan ranije, otkriva dokumentacija na Portalu javnih nabavki, općina Trnovo kojom kormilari načelnik Ibro Berilo raspisala je tender za nabavku limuzine vrijedne 80.000 KM.

Prema pisanju Detektora, traži se limuzina crne metalik boje sa kamerom za parkiranje unatrag, ugrađene navigacije, bluetoothom i grijanjem prednjih sjedišta.

Tender Općine Trnovo

Grad Istočno Sarajevo je 24. Augusta raspisao tender vrijedan 73.000 KM bez PDV_a za nabavku novog vozila. Gradonačelnik Ljubiša Ćosić je za Žurnal izjavio da želi ispravno i sigurno auto „za razliku od ovog u kom se sad vozim“.

A navedeno vozilo koje više ne odgovara gradonačelniku Ćosića je, također limuzina, Škoda Octavia iz 2015. godine.

Mjesec ranije, općina Ravno kojom upravlja načelnik Andrija Šimunović, a koji je poput Boškovića i Berila, „vječni načelnik“, objavila je tender za nabavku limuzine u vrijednosti od 65.000 KM bez PDV-a. Traži se vozilo koji posjeduje vanjska osvrtna ogledala, elektro podesivo grijanje, automatsko zatamnjenje.

Tender Općine Stolac

U martu je načelnik Prozora/Rame Jozo Ivančević kupio limuzinu vrijednu 131.000 KM i time podigao visoko ljestvicu u utrci načelnika kada je riječ o cijeni službenog vozila. On je u januaru, kada je objavljena informacija da kani kupiti skupocjeno vozilo, izjavio:

– Kako mislite da je skupo? Radi Općina, radi mnoge projekte milionske vrijednosti i sada je vama bitno auto od stotinu i nešto hiljada maraka?!

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.