Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cipurković: Želimo titulu prvakinja vratiti u Tuzlu

damir_cipurkovic_jedinstvo

Imamo dobar igrački kadar i želim da u ovoj sezoni s trona skinemo ekipu Gruda i titulu prvakinja ponovo vratimo u Tuzlu, izjavio je Damir Cipurković, novi trener rukometašica Jedinstva AtlasRelaxa iz Tuzle, na današnjem zvaničnom predstavljanju sportskoj javnosti.

Cipurković je rekao kako ga svi pitaju zašto se opredijelio da, nakon rada u muškom rukometu, prihvati treniranje rukometašica.

– Prihvatio bih i prije da me je neko zvao. Bilo je zanimanja nekih klubova sa strane, ali moje obaveze prema radnom mjestu su me sputavale da odem dalje. Klubovi iz Tuzle i oko Tuzle su druga priča i želim ovdje raditi posao koji dobro poznajem – naglasio je novi trener Tuzlanki.

Igračica Jedinstva dobro poznaje, barem one koje su ostale u ekipi. Ističe da je u prošloj sezoni gledao sve utakmice „labudica“ u Tuzli i zna koliko mogu.

– Ne poznajem nove igračice, ali vjerujem ljudima iz uprave da su doveli kvalitetne. Očekujem da nam se pridruže i Armina Isić i Dora Vrdoljak. Za mene je ovo veliki izazov i vjerujem da možemo osvojiti naslov prvakinja – kazao je Cipurković.

Za sve igračice pripremit će plan individualnog rada i očekuje da će se na prozivku odazvati fizički prilično spremne. Dodao je da više preferira rad s loptom, a manje trkački dio, mada je i taj segment neophodan.

– Početak priprema zavisi od toga hoćemo li u 1. kolu Challenge cupa biti slobodni ili ćemo igrati. Dobijemo li protivnika, počeli bismo u prvoj polovini augusta. U protivnom, rok za prozivku bit će 20. august – objasnio je novi trener.

Predsjednik Skupštine Zvjezdan Karadžin najavio je da će Jedinstvo AtlasRelax pokušati osvojiti naslov prvakinja BiH, dok u Challenge cupu, gdje su sve ekipe veoma jake, nema imperativa.

– U tom takmičenju želimo osvjetlati obraz bh. ženskog rukometa. S obzirom na igračice koje smo doveli, vjerujem da ćemo prvi cilj ostvariti, a to je osvajanje titule prvakinja BiH – naglasio je Karadžin.

Jedinstvo AtlasRelax angažovalo je pet novih igračica, a to su: Šejla Kararić i Adrijana Damjanović (Mira Prijedor), Dejana Kulić (Radnički Kragujevac), Ivana Sikimić (Mladost Nova Pazova) i Ivana Rajković (Rtanj Boljevac).

Nova igračica je i Sumeja Mujkić, koja je doduše prije godinu i po prešla u Jedinstvo AtlasRelax iz Krivaje (Zavidovići), ali zbog povrede nijednom nije nastupila. Sada je operisala ligamente i bit će uključena u trenažni proces.

Iz prošlosezonskog sastava ostale su Martina i Matea Šumelj, Neira Midžić, Marija Belušević, Jasmina Osmanović, Selma Omerović i Admira Zvekić.

Član UO Ahmed Srabović kazao je kako se očekuje da karijeru u tuzlanskom klubu nastave Marijana Sorak, Armina Isić i Dora Vrdoljak.