SDP traži stavljanje van snage Uredbe o organizaciji i načinu naplate parkinga

BiH

ks-skupstina

Zastupnici SDP-a BiH tražit će na sutrašnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo od Vlade KS stavljanje van snage Uredbe o organizaciji i načinu naplate parkinga u Kantonu Sarajevo.

– U slučaju da se to ne desi odgovorne osobe u Vladi i resornom ministarstvu morat će i krivično odgovarati – navedeno je u današnjem saopćenju SDP-a, koji smatra da je navedenom Uredbom prekršena presuda Ustavnog suda FBiH iz 2010. godine kojom je “jasno rečeno kako se moraju poštivati nadležnosti opština u šta spada i pitanje organizacije i naplate parkinga”.

Također, iz SDP-a dodaju da “s obzirom da se radi o pitanju upravljanja imovinom u vlasništvu svih građana odluku o tome može donijeti jedino Skupština Kantona, a nikako Vlada putem neustavnih uredbi”.

– Vlada KS nastavlja sa donošenjem nezakonitih odluka kojim se nastoji naplatiti što više novca od građana. Krajnje vrijeme je da premijer Konaković i njegovi ministri shvate da su oni u službi građana, a ne da su građani bankomat pomoću kojeg oni prikrivaju svoju nesposobnost da riješe bilo koji ozbiljniji problem – saopćeno je iz SDP-a BiH.