Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

godina dana zabrane

Član Izvršnog odbora Golden Statea kažnjen sa 500.000 dolara

Lowry

Stevens jedan od manjinskih vlasnik Warriorsa i član Izvršnog odbora kažnjen je u četvrtak, dan nakon što je gurnuo Lowryja u posljednjoj četvrtini treće utakmice finala NBA lige

Kyle Lowry, košarkaš Toronto Reptorsa nakon treće utakmice finalne serije izrazio je želju da član Izvršnog odbora Golden State Warriorsa, koji ga je gurnuo, bude izbačen iz NBA lige. No, rukovodstvo lige mu nije ispunilo želju, jer je Marka Stevensa kaznilo sa godinom dana zabrane obavljanja bilo kakvih aktivnosti vezanih za tim i 500.000 dolara (oko 440.000 eura), prenosi Anadolu Agency (AA).

Stevens jedan od manjinskih vlasnik Warriorsa i član Izvršnog odbora kažnjen je u četvrtak, dan nakon što je gurnuo Lowryja u posljednjoj četvrtini treće utakmice finala NBA lige. NBA je objavila odluku ubrzo nakon što je Lowry kazao da Stevens “ne bi trebao biti dio naše lige“.

“Ponašanje gospodina Stevensa u sinoćnjoj utakmici ne odražava visok standard za koji se nadamo da ćemo pokazati kroz organizaciju. Izuzetno smo razočarani njegovim postupcima i, zajedno sa gospodinom Stevensom, nudimo naše iskreno izvinjenje Kyleu Lowryju i Toronto Raptorsima zbog ovog nesretnog ponašanja“, saopštili su iz Golde State Warriorsa.

Lowry je u pokušaju da spasi loptu uletio u prvi red publike. Stevens, koji je imao akreditaciju izdatu od NBA lige. Sjedio je dva mjesta dalje od onoga na koje je uletio Lowry. Potom je Stevens odgurnuo Lowryja i verbalno ga napao.

U finalnoj seriji, koja se igra na četiri dobijene utakmice, Toronto vodi sa 2:1.