Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Član UO KSBiH: Mulaomerović mora podnijeti ostavku

mulaomerovic skenderija3

Goran Cvikić, član Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH smatra da selektor košarkaške reprezentacije BiH Damir Mulaomerović mora da podnese ostavku ukoliko se u Švedskoj ne izbori odlazak na Eurobasket.

Cvikić je naglasio i da trener nije jedini krivac.

“Bilo bi logično da selektor podnese ostavku osim ako se dogodi senzacija u Švedskoj, iako je to teško očekivati. Nakon svih nemilih scena, moral ekipe je pao, a iako se igrači deklarativno izjašnjavaju da će ginuti na terenu, u praksi je ipak drugačije. Čini se da svako gleda kako da što bolje ispegla svoju statistiku. Desile su se stvari koje su nedopustive, ali trener nije jedini krivac”, rekao je Cvikić za “Nezavisne novine”.

“Svako treba priznati svoj dio krivice, povući se iz ovog posla i tu mislim i na sebe”.

Teško je govoriti šta bi se događalo da je umjesto Mulaomerovića priliku dobio trener Igokee Dragan Bajić, ali Cvikić smatra da je neke stvari još na pripremama trebalo istjerati na čistac.

“Mulaomerović je imao sjajnu igračku karijeru, ali nije dorastao trenerskom zadatku. Kod izbora dobio je priliku jer smo mislili da će zbog tuzlanskog porijekla imati bolju komunikaciju sa Elmedinom Kikanovićem, Jusufom Nurkićem, Milanom Miloševićem, pa i Mirzom Teletovićem, koji nije Tuzlak, ali je dobar dio karijere proveo u tom gradu. Međutim, očito smo pogriješili u procjeni. Sada je najlakše biti general poslije bitke i reći da smo trebali izabrati Bajića, koji bi vjerovatno napravio neke rezove u startu, ali bi i bio pod kritikom jer se odriče važnih igrača.”

BiH večeras igra meč protiv Švedske u kojem nam je osim pobjede potrebno da se poklope određeni rezultati. Kakav nam rezultat odgovara večeras u Švedskoj, pročitajte OVDJE!