Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cleveland “pomeo” Atlantu i izborio veliko NBA finale

Atlanta Hawks at Cleveland Cavaliers

Košarkaši Cleveland Cavaliersa prvi su finalisti ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, oni su u finalu Istočne konfertenciji sa 4-0 u pobjedama svladali Atlanta Hawske, u četvrtoj utakmici igranoj u Clevelandu bilo je uvjerljivih 118:88 za Cavse.

Najbolji igrač današnjice LeBron James tako je po šesti put u karijeri, a peti put zaredom sa svojom ekipom izborio nastup u velikom finalu, prvi put to mu je uspjelo 2007. upravo s Cavsima, dok je od 2011. do 2014. četiri puta zaredom igrao finale u dresu Miami Heata s kojim je dva puta postao prvak 2012. i 2013.

Prošloga ljeta James se vratio u Cleveland jer je “ostavio posao nedovršenim”, odnosno nije tom gradu donio naslov prvaka kojega je u sjeveroistočnom Ohiju čekaju u bilo kojem sportu još od 1964. godine kada su Cleveland Brownsi osvojili NFL naslov. Sada su James i suigrači stigli na četiri pobjede do prekida “posta”.

Četvrti susret finala Istoka nije bio neizvjestan, Cavsi su vrlo brzo stvorili značajnu prednost koja je na kraju narasla i na 30 razlike.

James je na parketu proveo tek 29 minuta, ali je i tako kratkom vremenu ponovno stigao nadomak “triple-double” učinku sa 23 koša, 9 skokova i 7 asistencija, pa je seriju protiv Atlante okončao s prosjekom od 30.25 koševa, 11.0 skokova i 9.25 asistencija. J.R. Smith je ušavši s klupe pridodao 18 poena i 10 skokova, Tristan Thompson je imao 16 ubačaja i 11 skokova, dok je povratnik u momčad nakon što je zbog ozljede koljena propustio posljednja dva susreta Kyrie Irving ubacio 16.

Kod Hawksa, koji su sa 60 pobjeda u ligaškom dijelu sezone ostvarili novi rekord kluba, te po prvi puta zaigrali u finalu Istoka, najefikasniji su bili Jeff Teague sa 17 i Paul Millsap sa 16 koševa i 10 skokova, dok je podbacio Al Horford koji je postigao samo dva poena.

U velikom finalu Cavsi će igrati protiv boljeg iz ogleda između Golden State Warriorsa i Houston Rocketsa, a omjer pobjeda u finalu Zapada trenutačno je 3-1 za Warriorse koji će biti i domaćini u petoj utakmici večeras, te bi pobjedom mogli izboriti svoj prvi ulazak u finale nakon 40 godina kada su bili i posljednji put prvaci.

nba