Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sevilla i Dnipro večeras igraju za pobjednika Evropske lige

Sevilla training

Nogometaši španske Seville i ukrajinskog Dnipra Dnipropetrovska danas u 20.45 sati u Varšavi će odmjeriti snage u finalu Evropske lige.

Španci, koji brane naslov prvaka drugorazrednog evropskog klupskog takmičenja, u tom susretu važe za favorita.

Trener Seville Unai Emery je rekao svojim nogometašima da trebaju učiniti sve da se upišu u historiju kao prvi tim koji je četiri puta osvojio to takmičenje.

Oba tima imaju veliki motiv i u činjenici da će pobjednik Evropske lige u narednoj sezoni dobiti mjesto u Ligi prvaka. Sevilli je to odlična prilika, s obzirom na to da joj nije pošlo za rukom osigurati Ligu prvaka kroz špansko prvenstvo koje je završila na petom mjestu.

Ukrajinci su ove sezone izbacili nekoliko ekipa koje su važile za favorite Evropske lige – Olympiakos, Ajax, Club Brugge i Napoli. Sevilla je također postigla veliki uspjeh, s obzirom na to da su ekipu u odnosu na prošlu sezonu napustili Ivan Rakitić, Alberto Moreno i Federico Fazio.

Dnipro će prvi put igrati finale tog takmičenja. Ekipa Mirona Markeviča je u duelu protiv Napolija pokazala da se zna nositi s pritiskom. Dodatnu snagu Ukrajinci su dobili nakon pobjede u domaćem prvenstvu protiv Šahtara iz Donjecka, osvajača Evropske lige 2009. godine.

Dnipro će u finalu nastupiti bez Sergija Kravčenka, koji ima problema s koljenom i Romana Zozulje. U Sevilli je upitan samo Dani Parejo.