Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tradicionalna pres-konferencija

Comninos o mogućem spajanju FIBA Lige prvaka i Eurocupa: Na istim smo talasnim dužinama

Patrick Comninos
Foto: Basketball Champions League

“Uvijek želimo da nađemo optimalno rješenje da se unaprijedi evropska klupska košarka. Imamo zajedničko mišljenje u tim razgovorima da postoji rupa u popularnosti evropske košarke i njene komercijalne vrijednosti”, kaže Patrick Comninos

FIBA Liga prvaka završava se u nedjelju, titulu će osvojiti Hapoel Jerusalem ili Bonn.

Izraelski tim je napravio veliko iznenađenje i srušio Tenerife, aktuelnog šampiona. Poslije toga je njemački sastav šokirao Unicaju, domaćina FInal Foura. Dan prije posljednjih mečeva u sezoni generalni direktor takmičenja Patrick Comninos odgovarao je na pitanja novinara na tradicionalnoj konferenciji za medije.

Pohvalio je oranizatore i sve što je vidio u Malagi.

“Dobit ćemo novog šampiona, ujedno će i nova zemlja biti prvak, Njemačka ili Izrael. Polufinala su bila na jednu loptu i to pokazuje koliko je liga takmičarska. I prije početka smo znali da imamo najizjednačeniji Final Four u historiji i da će biti žestokih borbi, obje utakmice završene su u posljednjim sekundama, ukupna razlika je tri poena na dva meča. Ovo je pozivnica za sve timove, da vide kako se igra ovdje, nivo raste, kao i izjednačenost”, rekao je Comninos, prenosi Scsport.ba.

Jedna od ideja koja se spominje je spajanje Eurocupa i FIBA Lige prvaka u jedno takmičenje.

“Neću odgovarati na glasine, ali mogu da kažem da imamo otvoreni dijalog sa novim menadžmentom Eurolige. Uvijek želimo da nađemo optimalno rješenje da se unaprijedi evropska klupska košarka. Imamo zajedničko mišljenje u tim razgovorima da postoji rupa u popularnosti evropske košarke i njene komercijalne vrijednosti. To ujedinjuje naše pregovore. Sada sjedimo zbog raznih tema, ne samo zbog Eurocupa ili Lige prvaka. Nadamo se da ćemo u narednom periodu moći više da vam kažemo, ne samo da odgovaramo na glasine. Sa naše strane uvidjeli smo da ima mnogo prostora za napredak. Moramo da ponudimo jasnoću i sigurnost svim tržištima. To je osnova za svako takmičenje kako bi raslo. Sada ima mnogo konfuzije i nesigurnosti. Na istim smo talasnim dužinama.”