NBA

Curry i Golden State igraju kao preporođeni, nakon preokreta pali Clippersi

Golden State Warriorsi definitivno više neće biti kanta za nabijanje, kao što je to bio slučaj prošle sezone (imali najgori omjer u ligi)

To je potvrdila i sinoćnja utakmica, u kojoj su Ratnici nakon nevjerovatnog preokreta slavili nad Los Angeles Clippersima u svom Chase Centeru.

Gosti su u trećoj četvrtini imalo vodstvo od čak 22 poena razlike (63:85) i – izgubili. U preostalih 15 minuta meča Golden State je ubacio 52 poena, a Clippersi 20! Warriorsi su tako došli do trijumfa od 115:105.

Pobjednički sastav je predvodio fenomenalni Steph Curry sa 38 poena (devet trica) i 11 asistencija, dobru podršku imao u Andrewu Wigginsu (16 poena). Kod Clippersa su najefikasniji bili Paul George (25 poena) i Kawhi Leonard (24).

Los Angeles Lakersi su teško došli do pobjede nad Chicago Bullsima.

Susret je odlučen u zadnjoj minuti, gosti su u Staples Centeru imali priliku poraziti prvake, ali Zach LaVine je promašio kod rezultata 116:115 na pet sekundi do kraja. Zatim je Dennis Schroder pogodio jedno bacanje za konačnih 117:115, nakon promašaja drugog nije bilo vremena za novi šut Chicaga.

LeBron James je predvodio strijelce Lakersa (28), kod Bullsa se istakao pomenuti LaVine (38).

nba