Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ATP

Nevjerovatni Karlović u 41. godini pobijedio i uradio nešto što nije viđeno od 1995.

Ovom pobjedom Karlović je najstariji igrač još od Jimmyja Connorsa koji je pobijedio u jednom ATP meču u glavnom žrijebu

Hrvatski 41-godišnji teniser Ivo Karlović (ATP – 148.) ostvario je pobjedu u prvom nastupu u novoj sezoni savladavši Španca Pabla Andujara (ATP – 59.) sa 6:3, 5:7, 6:4 u dvoboju 1. kola ATP turnira u američkom Delray Beachu nakon dva sata i 16 minuta igre.

Bio je to njihov drugi međusobni meč, a Karlović je do prve pobjede stigao ispalivši 27 asova i s tri breaka, po jednim u svakom setu, ali je u drugom dvaput gubio svoj početni udarac.

Ovom pobjedom Karlović je najstariji igrač još od Jimmyja Connorsa koji je pobijedio u jednom ATP meču u glavnom žrijebu.

Connors je to uradio 1995.

Karlovića u drugom kolu čeka 28-godišnji Ekvadorac Roberto Quiroz (ATP – 293.) koji je prošao kvalifikacije, a u 1. kolu je bio bolji od Amerikanca Noe Rubina (ATP – 251.) sa 7:6 (1), 6:3.

Ivo Karlović je na ovom turniru osvojio naslov 2015. pobijedivši u finalu Amerikanca Donalda Younga, a pet godina prije poražen je u finalu od Latvijca Ernestsa Gulbisa.