Ostali sportovi

Da li je sudac prerano prekinuo borbu: Joshua odbranio titulu prvaka

29/10/2017

Anthony Joshua u Cardiffu je pred 75.000 navijača odbranio naslov prvaka u teškoj kategoriji protiv Carlosa Takama.

Joshua je serijom udaraca uzdrmao suparnika u 10. rundi, a sudac je prekinuo borbu.

Joshua je u prvoj borbi nakon što je nokautirao Vladimira Klička pobijedio, ali nije oduševio. O tome govori i to što nakon borbe nije bilo euforije niti kod prvaka, niti kod 75.000 njegovih navijača.

Takam je oduševio pristupom, budući da je za borbu saznao samo 12 dana uoči nje nakon što je okršaj s Joshuom zbog povrede otkazao Kubrat Pulev.

U četvrtoj rundi Takam je završio na podu nakon brutalne serije udaraca, ali gong ga je spasio. Joshua mu je razbio obje arkade, no 36-godišnji Takam se u nastavku meča vrhunski nosio s prvakom i svim problemima u ringu.

Samo dvije runde su ga dijelile od toga da postane prvi suparnik kojeg osam godina mlađi Joshua nije nokautirao. U tome ga je odlučio spriječiti sudac koji je prekinuo borbu nakon jedne serije britanskog boksera.

“Nije moje da komentiram suđenje”, rekao je Joshua nakon borbe i dodao da je svakako bio bolji u meču, prije spornog prekida.

Ipak, i sama ta izjava govori kako je svjestan da je sudac možda i pogriješio… Zaradio je 20 miliona dolara u svom jubilarnom 20. meču i 20. pobjedi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.