odbojka

Dajana Bošković: Prvi put ću na reprezentativnom nivou igrati protiv sestre Tijane

dajana (1)

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine učestvovat će na Evropskom prvenstvu u Srbiji, koje počinje 18. augusta

Reprezentativka Bosne i Hercegovine u odbojci Dajana Bošković, uoči odlaska ženske seniorske odbojkaške reprezentacije na Evropsko prvenstvo u Srbiju, izjavila je Feni da je pred njima istorijski put na Evropsko prvenstvo.

– Mislim da smo u jednoj od najtežih grupa. Veoma smo srećne i zadovoljne što smo uspjele da izborimo put na Evropsko prvenstvo. Dat ćemo sve od sebe, pružit ćemo svoj maksimum – kazala je Bošković.

Dodala je da im je velika čast i zadovoljstvo što će se na Evropskom prvenstvu takmičiti protiv jednih od najvećih reprezentacija u Evropi.

Istaknula je da će bh. odbojkašice pružiti svoj maksimum, te dati sve od sebe da što bolje odigraju.

Dajana kaže da je ovo prvi put da će ona i njena sestra, reprezentativka Srbije Tijana Bošković, igrati na reprezentativnom nivou jedna protiv druge.

– Mi smo već igrale u Turskoj, ali ovo je prvi put da BiH igra protiv reprezentacije Srbije. Mislim da ću tu utakmicu da doživim kao i svaku drugu. Istina je da će emocije malo da budu pomiješane, jer je sa suprotne strane moja rođena sestra, ali pokušat ću maksimalno da se fokusiram kao na svakoj utakmici, tako da mislim da mi to neće biti neki problem što igram protiv Tijane – zaključila je Dajana.

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine učestvovat će na Evropskom prvenstvu u Srbiji, koje počinje 18. augusta.

Igrat će u grupi A sa domaćinom Srbijom, te selekcijama Azerbejdžana, Rusije, Belgije i Francuske. Utakmice će biti odigrane u Beogradu.