nba playoff

Dallas bez Dončića izjednačio protiv Utaha, nervozni Jokić i Denver nemoćni protiv Warriorsa

jokic

Drugu pobjedu u seriji upisali su Golden State Warriorsi, koji su ponovo bili dosta bolji protivnik od Denver Nuggetsa

Košarkaši Dallas Mavericksa upisali su prvu pobjedu u prvom kolu playoffa NBA lige protiv Utah Jazza.

Serija je sada izjednačena rezultatom 1:1, nakon što je domaći sastav sinoć slavio sa 110:104. Dallas je oba meča igrao bez prve zvijezde tima Luke Dončića, koji je povrijedio mišić lista noge.

Ekipu je do važne pobjede predvodio Jalen Brunson sa 41 postignutih poena, a istaknuo se i Nijemac Maxi Kleber, sa 25 poena.

U timu Utaha Donovan Mitchell je ubacio 34 poena, dok je Bojan Bogdanović dodao 25.

Seija se nastavlja u četvrtaku Utahu.

Drugu pobjedu u seriji  upisali su Golden State Warriorsi, koji su ponovo bili dosta bolji protivnik od Denver Nuggetsa.

Warriorsi su slavili rezultatom 126:106 na krilima veterana Stephena Curryja koji je postigao 34 poena. U redovima Nuggetsa istaknuo se Srbijanac Nikola Jokić, kandidat za najkorisnijeg igrača regularnog dijela sezone (MVP), koji je postigao 26 poena. Jokić je sedam minuta prije kraja meča dobio drugu tehničku grešku zbog čega je morao napustiti teren.

U okviru istočne konferencije Philadelphia 76ers su savladali Toronto Raptors sa 112:97 i u seriji koja se igra na četiri pobjede poveli su s 2:0.

Domaći tim do pobjede je predvodio još jedan kandidat za MVP-ja sezone, Kamerunac Joel Embiid, koji je ubacio 31 poena uz 11 skokova.

nba