Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nba

Dallas i Boston će igrati petu utakmicu, Mavsi maestralno spriječili “metlu”

boston dallas
Foto: Screenshot/YouTube

Luka Dončić vodio je Dallas do pobjede s 29 poena, po 5 skokova i asistencija te 3 ukradene lopte

Dallas je na domaćem terenu pobijedio Boston 122:84 u četvrtoj utakmici NBA finala i tako smanjio vodstvo Celticsa na 3:1 u seriji koja se igra na četiri pobjede.

Treća najveća pobjeda u istoriji NBA finala

Trijumf Mavsa nad Celticsima s 38 razlike je treća najuvjerljivija pobjeda u NBA finalu nakon +42 Bullsa protiv Jazza 1998. i +39 Celticsa nad Lakersima 2008. Dallas se dakle spasio metle istorijskom pobjedom, ali Boston i dalje ima ogromnu prednost, jer osim dvije pobjede više, jedinu preostalu koja mu treba za naslov tražit će na svom terenu. Serija se naime seli u Boston.

Luka Dončić vodio je Dallas do pobjede s 29 poena, po 5 skokova i asistencija te 3 ukradene lopte. Sve to postigao je za samo 32 minute jer nije bilo potrebe da igra više nakon što je do poluvremena zabio čak 25. Tako je postavio rekord Mavsa u finalima i postao prvi u ligi nakon Tima Duncana s toliko poena na poluvremenu finala bez ijedne trice.

Kyrie Irving dodao je 21 poen i 6 asistencija. Sjajan je bio Dereck Lively, koji je za 22 minute postigao 11 poena uz 12 skokova. Imao je samo jedan promašaj iz igre, a pogodio je i jedini pokušaj za tricu. Mladi (20) rookie je bio igrač prevage za pobjedu Dallasa. Tim Hardaway je ubacio 15, sve tricama, i tako postao prvi igrač Mavsa koji je u finalu pogodio pet trica.

Debakl Celticsa

Boston je bio grozan. Postao je prva ekipa od Cavsa 2016. koja je u utakmici finala postigla manje od 84 poena. Podbacili su mu svi, pa tako i najbolji igrači. Jaylen Brown imao je tek 10 poena, uz šut 3/12. Jayson Tatum je ubacio samo 15 uz 4/10 iz igre. Jrue Holiday je dodao 10 uz jednako loš šut kao Tatum.