Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nba

Dallas pobjedom u dramatičnoj završnici izborio finale Zapada

dallas nba
FOTO: Pixsell

Dallas sada u finalu Zapadne konferencije čeka pobjednika sedme utakmice između Denvera i Minnesote

U dramatičnom šestom susretu serije, Dallas Mavericks su sinoć slavili protiv Oklahome rezultatom 117:116 i osigurali svoje mjesto u finalu Zapadne konferencije sa ukupnim rezultatom od 4-2.

Domaćim Mavericksima nije krenulo dobro u prvom poluvremenu u American Airlines Centeru,jer su Thunderi stekli značajnu prednost rezultatom 64:48. Međutim, u nastavku susreta, Mavsi su predvođeni Lukom Dončićem uspjeli istopiti razliku i prisutnoj publici priuštiti uzbudljiv finiš.

Na samo 2,5 sekundi prije kraja utakmice, Shai Gilgeous-Alexander, prva zvijezda Oklahome, napravio je grešku i faulirao P. J. Washingtona prilikom pokušaja za tri poena. Washington je sigurno pogodio dva slobodna bacanja za rezultat 117:116, a zatim namjerno promašio treće kako bi prisilio Thunder da napadne s njihove polovice terena, što je rezultiralo, naravno, promašajem.

Pobjedu su proslavili domaći navijači i igrači, a Luka Dončić je predvodio pobjednički sastav sa triple-double učinkom od 29 poena, 10 skokova i 10 asistencija, dok su ga pratili Kyrie Irving i Derrick Jones sa po 22 poena.

Prvi strijelac Oklahome bio je Gilgeous-Alexander sa 36 poena, ali je postao tragičar zbog prekršaja koji je koštao njegovu ekipu.

Dallas sada u finalu Zapadne konferencije čeka pobjednika sedme utakmice između Denvera i Minnesote.