Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Damir Beljo počeo pripreme za povratak u ring početkom februara

damir_beljo

Najbolji bosanskohercegovački bokser Damir Beljo, nakon troipomjesečne pauze zbog povrede zadobivene u saobraćajnoj nesreći, vraća se u ring.

Trideset dvogodišnji Mostarac je u tom periodu morao odustati od borbe za titulu svjetskog prvaka u cruiser kategoriji po WBO verziji, protiv prvaka Ukrajinca Oleksandra Usyka. Borba je trebala da bude održana 17. decembra u kalifornijskom Inglewoodu.

Na svom Facebook profilu Beljo je najavio novi meč početkom februara, a pripreme je počeo ove sedmice.

– Prošla su skoro tri i po mjeseca od saobraćajne nezgode, noga još nije kako treba i počinjem se bojati dobrog osjećaja kad sam kući sa suprugom i sinom i kad imam vremena za porodicu i, naravno, kad me ne tuku po glavi. Taj osjećaj je odličan, ali ga moram opet gurnut od sebe i vratit se “degeneku”, znoju, umoru i svemu “lošem”, jer nisam završio ono što sam sebi zacrtao – napisao je Beljo.

On je izrazio zahvalnost svojim sponzorima “i svima koji ga bodre i podržavaju kroz njegov sportski put”.

– Hvala svim fanovima koji me bodre. Moram se vratiti još jači i da spreman dočekam meč za svjetski naslov, te da ponosno promoviram sebe i zemlju iz koje dolazim – napisao je Beljo.

Damir Beljo bivši je evropski prvak u cruiser kategoriji po verziji WBO. Nakon što je titulu odbranio u junu ove godine, naslov je morao ustupiti jer se zbog povrede nije borio četiri mjeseca iza zadnje odbrane.